BBP Genel Başkanı Destici, Türk Dünyası Temsilcileriyle İftar Yaptı - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici, Türk Dünyası Temsilcileriyle İftar Yaptı

BBP Genel Başkanı Destici, Türk Dünyası Temsilcileriyle İftar Yaptı

Destici: "Ahmet Yesevi, Şeyh Şamil, Cevher Dudayev, Aliya İzzet Begoviç ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu hiçbir zaman unutmayacak, mücadelelerini yeni nesillere aktararak onların yolundan daha kutlu bir yol çıkarıp bütün Türk dünyasını el ele verip birleştireceğiz"

18.07.2013 23:24

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yurtdışı Türkler ve akraba toplulukları ile iftarda bir araya geldi.

Destici, bir otelde düzenlenen iftarda Balkanlar, Orta Asya, Doğu Türkistan ve Türkmeneli'ndeki Türklere yönelik gerçekleştirilen uygulamaları eleştirdi.

Doğu Türkistan Türklerinin büyük bir soykırımla karşı karşıya kaldığını söyleyen Destici, Avrupa'nın burada yaşananları görmezden geldiğini savunarak, Birleşmiş Milletler'in Çin'i kınamamasını eleştirdi.

Destici, Batı'nın bu iki yüzlü tavrından ziyade, Türk hükümetlerinin ve toplumun duyarsız kalmasının daha üzücü, Türklerin ise birleşip bir araya gelememesinin çok acı bir durum olduğunu kaydetti.

Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini vurgulayan Destici, " Ahmet Yesevi, Şeyh Şamil, Cevher Dudayev, Aliya İzzet Begoviç ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu hiçbir zaman unutmayacak, onlara hep sahip çıkacak ve onların mücadelelerini yeni nesillere aktararak onların yolundan daha kutlu bir yol çıkarıp bütün Türk dünyasını el ele verip birleştireceğiz. Birlikte hareket edersek ortaya koyamayacağımız hiçbir güç olmayacaktır" diye konuştu.

Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, Türklerin İslamiyetle ilk tanıştığı coğrafyada İslamsızlaştırma, ateistleştirme politikalarının zirve yaptığını söyleyerek, Çin'in Şincan-Uygur özerk bölgesinde oruç tutmanın bile yasaklandığını bildirdi.

Turfan, Kaşgar, Urumçi ve daha pek çok yerde Müslüman Türklerin öleceklerini bile bile sopalarla kızıl Çin ordusuna karşı mücadele ettiklerini belirten Tümtürk, duaların onlara destek vereceğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici, Türk Dünyası Temsilcileriyle İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement