BDP Siirt Belediye Başkan Adayı Tuncer Bakırhan, basın mensupları ile bir araya geldi. Siirt Öğretmen evinde sabah kahvaltısında bulunan Tucer Bakırhan'a BDP Siirt İl Başkanı Ata İnan, BDP Eş Belediye Başkan Yardımcısı Belkiza Beştaş Epözdemir ve BDP'liler katıldı.
Siirt'te ilk toplantıyı basın mensupları ile birlikte yaptığını açıklayan BDP Siirt Belediye Başkan Adayı Tuncer Bakırhan, kendisinin her kesimine açık olacaklarını ve çalışmaları ortak yürütmek için tüm Siirt halkını yanında beklediğini açıkladı. Bakırhan "Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle yüz yıllardır beraber yaşayan kadim halklar olduğunu bilmeyen yok sanırım burada da yetiştiğim, büyüdüğüm, örnek aldığım ketten öğrendiklerimi uygulayacağımı belirtmek istiyorum. Evet, Kürdüm ama Arabı Türkü de bir diğerinden ayrı tutmayacağıma buradan bir daha huzurunuzda söz vermek istiyorum" dedi.
Siirt'i Birlikte Kazanalım, Birlikte Yönetelim
BDP Siirt Belediye Başkan Adayı Tuncer Bakırhan, yapılacak olan yerel seçimlerinin bir yarış olduğunu ve diğer karşısındaki adaylardan kendisini kesinlikle yüksek görmediğini açıkladı. Siirt'te farklı etnik yapılardan insanların bulunduğunu ve yapıya uygun bir siyaset sergileyeceklerini açıklayan Bakırhan "Biz insanı önemseyen insana değer veren bir hareketiz Kürt hareketi demokratik birlikçi bir çizgiden yanadır. Demokratik birlikçi bir çizgide Siirt dahil olmak üzere Türkiye'nin neresinde olursa olsun bütün halkların, inanç gruplarının özgürce ortak bir arada yaşamasını bize emrediyor bizde Siirtli arkadaşlarımızla birlikte bu düşünceye mütevazi bir katkı da olsa sunmaya çalışacağız seçim çalışmasını bütün etnik ve inanç gruplarıyla birlikte yürüteceğiz bize oy versin vermesin düşünsün düşünmesin bizim için hiç önemli değil bizim sloganımız Siirt'i birlikte kazanalım birlikte yönetelim buradan bu çağrıyı tekrar etmek istiyorum bizimle birlikte olmak isteyen bu kente katkı sunmak isteyen Arabı Türkü Fraklı inanç ve etnik gruplarından arkadaşlarınız varsa onlara da listelerimiz açıktır ne kadar kapsayıcı olduğumuzu Siirt teki bütün halkları ne kadar önemsediğimizi pratiklerimizle ancak gösterebiliriz, bunun en iyi örneği de birlikte seçimlere girip birlikte kazanıp birlikte yönetmeyle ortaya çıkabilir genelde sözler kitabı olan şeyler pratiğe dökülmediği müddetçe çok anlamlı olmuyorlar anlamlı olan pratiktir bizde bu pratiği buradaki diğer halklarla ortak listeler oluşturarak ortak program ve planlar yaparak hayata geçirerek ortaya koyabileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Muhabir: M. Yücel DURAK
Son Dakika › Politika › BDP Siirt Belediye Başkan Adayı Tuncer Bakırhan; - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?