Berkin Soruşturmasında Vali Mutlu ve Çapkın'a Takipsizlik - Son Dakika
Politika

Berkin Soruşturmasında Vali Mutlu ve Çapkın'a Takipsizlik

Berkin Soruşturmasında Vali Mutlu ve Çapkın\'a Takipsizlik

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada, Savcılık, Vali Güler ve Hüseyin Çapkın hakkında hakkında takipsizlik kararı verdi.

17.04.2014 19:59  Güncelleme: 20:06

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Gezi Parkı eylemleri sırasında, Okmeydanı'nda başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına,  İçişleri Bakanlığı'nın Gezi Parkı'nın çıkış sebebi olarak zabıtların çadır yakmasını gösteren ve bundan dolayı gösterinin bir 'yanlış anlama'yla başladığını iddia eden ön inceleme raporu da eklendi ve bu kapsamda, Savcılık, İstanbul Valisi Muammer Güler ve eski İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında hakkında takipsizlik verdi.

BERKİN ELVAN'IN AİLESİ, VALİ MUTLU VE HÜSEYİN ÇAPKIN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Berkin Elvan’ın ailesinin avukatlığını üstlenen Halkın Hukuk Bürosu’ndan Evrim Deniz Karatana, biber gazı atan faillerin yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında da suç duyurusunda bulundu.



SAVCILIK, SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİ İÇİN EVREAKI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA GÖNDERDİ

Savcılık, soruşturma izni verilmesi için evrakı İçişleri Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlık bünyesinde oluşturulan mülkiye ve polis başmüfettişlerinin hazırladıkları Gezi Raporu’nu dosyaya sundu.

SAVCILIKTAN 'TAKİPSİZLİK' KARARI GELDİ

Bu rapor üzerine savcılık takipsizlik kararı verdi. Avukatların şimdi Danıştay’a itiraz etmesi bekleniyor.
 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Berkin Soruşturmasında Vali Mutlu ve Çapkın'a Takipsizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Cuvaldız: Başka Ne Ola Bilirdiki ? Poşudan Yüzü Belli Değildi, Evet Çocuk Oldugu Doğru Halen Sapanla Oynuyordu, Cebinde Bilyeleri Vardı, Su Testisi Su Yolunda Kırılır.! 12 9 Yanıtla
  • fk: paranın insandan kıymetli olan bi yrde başka sonuç çıkmazdı zaten 5 8 Yanıtla

Advertisement