Bingöl'de İkinci Geleneksel Kayak Festivali Düzenlendi - Son Dakika
Politika

Bingöl'de İkinci Geleneksel Kayak Festivali Düzenlendi

Bingöl'de ikinci geleneksel kayak festivali düzenlendi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Bingöl kış turizminde Türkiye'nin iddialı illerinden biri haline gelecek" -"Bu dağlar çok farklı şekillerde konuşuluyordu"BİNGÖL – Bingöl'ün kış turizminde Türkiye'nin iddialı illerinden...

04.03.2017 21:33

Bingöl'de ikinci geleneksel kayak festivali düzenlendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Bingöl kış turizminde Türkiye'nin iddialı illerinden biri haline gelecek"

-"Bu dağlar çok farklı şekillerde konuşuluyordu"

BİNGÖL – Bingöl'ün kış turizminde Türkiye'nin iddialı illerinden biri haline geleceğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gençlerden ve sporculardan dereceler beklediğini söyledi.

Bingöl Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Hesarek Kayak Merkezinde 2'inci geleneksel kayak festivali düzenlendi. Festivale, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakaz ve vatandaşlar katıldı.

Bu dağlarda geçmişte bu tür ortamların maalesef olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Bu dağlar çok farklı şekillerde konuşuluyordu. Şimdi gençlerimizin bir araya geldiği, halkımızın kışın gelip eğlendiği, çocuklarımızın spor yaptığı çok güzel ortam oluşmuş durumda. Bunu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

Önemli olanın yapılan fiziki işlerin insanlarla buluşturmak olduğunu ifade eden Yılmaz, "İnsanla buluşmadığı sürece, hiçbir şeyin değeri yok. Gençlerimiz, öğrencilerimiz, köylülerimiz, şehirden insanlarımız bu tesisleri kullandığı sürece bu tür yatırımlar amacına ulaşmış olacaktır. Her şey insan için. Devlette, kurumlarda, yatırımlarda insanlarımızın hayatını güzelleştirmek, zenginleştirmek için ve kardeşliğimizi pekiştirmek içindir. Bugün bu manzarayı burada görüyorum ve Allah'a şükür ediyorum. Hesarek Kayak Festivali henüz geleneksel olmadı. 5'inci, 6'ncıyı görelim ondan sonra. Bu tesisteki etkinlikler inşallah her yıl daha da iyiye gider. Kayak merkezinin bulunduğu dağlık alanları ağaçlarla buluşturacağız. Öte yandan özel sektörün de gelip yapacağı yatırımlarla Bingöl kış turizminde Türkiye'nin iddialı illerinden biri haline gelecek. Gençlerimizden de, sporcularımızdan da dereceler bekliyoruz. Geleceğe ne kadar umutla bakarsak, o kadar başarılı oluruz. Gençlerimiz başta olmak üzere bütün bunlarla Bingöl ve Türkiye geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyecek" diye konuştu.

Festivalin geleneksel hale getirildiğini aktaran Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi ise, "Geçen yıl da bir festival yaptık ama bu yıl çok daha görkemli, çok daha canlı ve büyük bir katılımla gerçekleşiyor. Böyle bir katılım görünce gerçekten çok mutlu oluyoruz. Bingöllülerin, özellikle gençlerin stres atmaya hakkı var. Gençlerin bu ihtiyacını karşılamak üzere festival yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Halaylar çekildi, yarışmalar yapıldı

Yılmaz ve beraberindekiler, festivale katılan vatandaşlarla hayal çekerek fotoğraf çektirdi. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde, halat çekme ve kızak çekme yarışı olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenledi. Mahalli sanatçıların sahne aldığı festivalde katılımcılara ücretsiz sucuk ekmek ikram edildi.

Bingöl\'de İkinci Geleneksel Kayak Festivali Düzenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bingöl'de İkinci Geleneksel Kayak Festivali Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement