BM Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü Kaye, TBMM'de - Son Dakika
Politika

BM Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü Kaye, TBMM'de

BM Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü Kaye, TBMM\'de

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli, Birleşmiş Milletler Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü David Kaye ile görüştü.

14.11.2016 18:32

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli, Birleşmiş Milletler Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü David Kaye ile görüştü.

Benli, görüşmede, komisyon çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye'nin ifade hürriyetini, basın özgürlüğünü temel haklardan kabul ettiği için Anayasada güvence altına aldığını ve bu konuda birçok uluslararası anlaşmaya imza attığını belirten Benli, bir dönem yaşanan ifade ve basın hürriyetine ilişkin ciddi sıkıntıları düzeltmek için birçok kanunda değişiklik yapıldığını söyledi.

Yapılan yasal değişikliklerle ilgili de bilgi veren Benli, "Cumhurbaşkanımız şiir okudu diye hapis yattı. Dolayısıyla bir sözü ifade etmenin hapisle cazalandırılmasının ne kadar ağır bir yaptırım olduğunu bilen en iyisi kendisi zaten." dedi.

"Peki niye Türkiye'deki gazeteciler hapiste?' diye düşündüğünüzden eminim." diyen Benli, şunları kaydetti:

"Onların hiçbiri gazetecilik faaliyeti nedeniyle, sadece düşüncelerini açıkladıkları için hapiste değiller. İfade hürriyeti asla terörü yaygınlaştırma, teşvik etme, ırkçı söylemler için kullanılamaz. Başka mesleği yapıyor olsalardı, yaptıkları iş suçsa yine hapse atılmış olacaklardı.

Türkiye, terörle etkin bir mücadele içinde. Meclisimiz 9 kere bombalandı, 12 tank geldi. Ağır bir darbe girişimiyle karşı karşıya geldik. 40 senedir PKK ile mücadele ediyoruz. DHKP-C, DEAŞ saldırlarıyla karşı karşıyayız. Geçen hafta Diyarbakır'da patlama oldu, aynı saldırıyı hem DEAŞ hem PKK üstlendi.

Özellikle FETÖ, 40 seneden beri faaliyetlerini sürdüren ama gizli olduğu için fark edemediğimiz bir örgüt. 230 bin kişi gizli bir haberleşme programı kullanıyorlarmış. Talimatla darbe gecesi insanları tanklarla ezebildiler. Türkiye, 4 farklı terör örgütüyle mücadele ediyor. Bu, etkin önlem almamızı gerektiriyor."

Birleşmiş Milletler Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü David Kaye, yapacakları görüşmelerde, ifade ve düşünce özgürlüğünün durumuyla ilgili gelişmelerin neler olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BM Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Raportörü Kaye, TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement