CHP Antalya Milletvekili Acar Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Antalya Milletvekili Acar Açıklaması

"Eğitimde akıl ve bilim değil, kindar ve dindar nesil hedefi temel alınıyor"

04.12.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, "Eğitimde akıl ve bilim değil, kindar ve dindar nesil hedefi temel alınıyor" dedi.

Acar, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet değerlerinin tırpanlandığını savundu.

"Her alanda sıfırlama operasyonu yürütülüyor" diyen Acar, basın özgürlüğünün, yargının, sanat kurumları ve eğitimin bundan payını aldığını ifade etti.

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin ilkokul birinci sınıflara konulmasını eleştiren Acar, "Eğitimde akıl ve bilim değil, kindar ve dindar nesil hedefi temel alınıyor. Bu, Türkiye'ye ağır fatura çıkaracaktır" diye konuştu.

Yargı paketindeki avukatların soruşturma dosyalarına erişimine kısıtlama getiren düzenlemeye de değinen Acar, "AKP'nin yaptıklarına bakın, yapacaklarını da anlarsınız. Şimdi hedef demokrasi ve muhalefetin sıfırlanmasıdır" dedi.

Acar, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin ilkokul birinci sınıf müfredatına alınmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Laiklik ilkesi, din tartışmaları arasında yok edilmektedir. Meselenin özeti laikliğin var olup olmayacağıdır. Laikliği dinsizlik gibi gösteren iktidarın amacı, çocukları anaokulundan itibaren kindar ve dindar nesil anlayışıyla şekillendirmektir. Yoksa herkes dinini öğrenebilir, kimse dinsiz olmasın."

Ayşe Nedret Akova da toplumun çoğunluğunun Müslüman olduğunu, ancak Ermeni, Yahudi ve Süryanilerle barış içinde yaşadığını belirtti.

Herkesin dini özgürlüğünün Anayasal güvencede olduğunu dile getiren Akova, "Kimsenin dinini öğrenmesine mani yok. Din derslerini ilkokul birinci sınıfa koyarsanız hata olur" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Antalya Milletvekili Acar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement