CHP'den Aşı Kampanyası Uyarısı - Son Dakika
Politika

CHP'den Aşı Kampanyası Uyarısı

CHP\'den Aşı Kampanyası Uyarısı

İzmir ve Türkiye'nin birçok kentinde yaşayan Suriyeli mültecilerin çocuklarının büyük bölümünün aşılanmaması nedeniyle 1988 yılından bu yana görülmeyen çocuk felci vakalarına karşı soru önergesi veren 25 CHP milletvekilinin çabaları sonuç verdi.

20.11.2013 12:26

İzmir ve Türkiye'nin birçok kentinde yaşayan Suriyeli mültecilerin çocuklarının büyük bölümünün aşılanmaması nedeniyle 1988 yılından bu yana görülmeyen çocuk felci vakalarına karşı soru önergesi veren 25 CHP milletvekilinin çabaları sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı aşı kampanyası başlatarak, 1,5 milyon çocuğun aşılanacağını açıkladı.

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Profesör Doktor Hülya Güven, aşı kampanyasının başlatılmasını önemli gördüklerini ancak kendilerinin soruna dikkat çektiğini söyledi.

NEDEN SADECE 6 İLDE AŞI KAMPANYASI VAR?

"CHP olarak çocuk felci ile ilgili araştırma önergesi vermeseydik, kampanya da başlamayacaktı, Sağlık Bakanlığı uyumaya devam edecekti" diyen Profesör Doktor Hülya Güven, başlatılan aşı kampanyasının eksik ve yetersiz olduğu uyarısını yaptı.

SURİYELİ MÜLTECİLER TÜM ÜLKEYE YAYILDIĞINA GÖRE BÜTÜN İLLER RİSKLİ DEĞİL Mİ?

CHP'li Vekil Hülya Güven, Türkiye'de resmi yollarla ya da pasaportsuz ve kimliksiz olarak gelmiş ve 600 bin mülteci olduğu ve büyük kısmının da sağlık hizmeti alamadıklarını vurgulayarak, Bakanlığın önlem almada geciktiğini ve kampanya kapsamına sadece altı ilin alınmasının çelişkili ve tehlikeli bir duruma yol açacağına dikkat çekti.

AŞILAMA KAMPANYASI ÇELİŞKİLİ

Güven, endişesini ve çelişkileri şöyle sıraladı: "Önceliğin Suriye ile komşuluğu olan 6 ilde yaşayan 5 yaş altı çocukların kapsama alındığı belirtilmekte, diğer iller için de Suriye vatandaşlarının çocuklarına, riskli görülen illerde de 5 yaş altı yurttaşlarımıza aşı yapılacağı belirtilmektedir. Yapılmak istenen aşılama kampanyası çelişkilidir. Riskli il diyerek 6 il gösteriliyor, diğer riskli iller hangileri belirtilmiyor. Suriyeli mülteciler tüm Türkiye'ye yayıldığına ve parklarda yaşam savaşı verdiklerine göre bütün iller riskli değil mi?"

AVM'LERDE AŞI İSTASYONLARI KURARAK AŞILANACAK ÇOCUK ARANMAZ

CHP PM Üyesi Prof. Dr. Hülya Güven, Bakanlığının önlem almada gecikmiş olduğunu ve AVM'lerde aşı istasyonları kurularak tehlikenin tümüyle bertaraf edilemeyeceğini söyledi:

"Sağlık Bakanlığı görevlileri çocuk felcinin ortadan kalkması için kapı kapı dolaşarak 0-59 ay arasındaki çocuklara, 18-24 Kasım tarihleri arasında, çocuk felci aşısı yapılması için kampanya başlatmıştır. Yani böylece Aile hekimlerinin de aşılama konusunda yeterli olamadıkları kabul edilmiş oluyor. Eğer aile hekimlerine çocuklar kayıtlı olsaydı ve rutin aşıları yapılıyor olsaydı, her bilginin bilgisayarlarda kayıtlı olduğu belirtildiğine göre, kapı kapı dolaşarak, AVM'lerde aşı istasyonları kurarak aşılanacak çocuk aramaya ne gerek vardı?"

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ve 25 CHP Milletvekili kısa bir süre önce Meclis'e sundukları araştırma önergesi ile bu konuların açıklanmasını ve araştırma komisyonu kurulmasını talep etmişlerdi.

Vekiller, Türkiye ile birlikte Suriye'ye komşu 7 ülkede çocuk felci alarmı ilan edildiğini açıklamış, CHP'li vekil Hülya Güven de, "Çocuk felci riskinin Suriye'ye komşu ülkeleri de tehdit ettiği Dünya Sağlık Örgütünce (DSÖ) açıklanmıştır" bilgisini araştırma komisyonunun gerekçesi olarak Meclis'e sunmuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'den Aşı Kampanyası Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement