CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Türkiye Irak ilişkilerinin siyasi, ekonomik, güvenlik anlamında düzelmesi, bölgesel istikrar ve huzur açısından şart" dedi.
Loğoğlu, CHP Meclis Grup Toplantısı öncesi bir gazetecinin Hz. Fatıma'ya ait Topkapı Sarayı'nda bulunan sandukanın ilişkilerin düzeltilmesi amacıyla Kerbela'daki İmam Hüseyin Müzesi'ne gönderileceği yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine, konuyla ilgili ayrıntılı bilgisi olmadığını dile getirdi.
Loğoğlu, şunları söyledi:
"Türkiye-Irak ilişkilerinin bir an önce düzeltilmesi, sadece kuzey değil, sadece Bağdat değil, bütünü kapsayacak şekilde Türkiye Irak ilişkilerinin siyasi, ekonomik, güvenlik anlamında düzelmesi, bölgesel istikrar ve huzur açısından şart. Haber doğruysa bir mutluluk yaratacaktır. Bazı çevreler bundan büyük bir hoşnutluk duyacaktır ama bu Türkiye-Irak ilişkilerinin düzelmesi, düzeltilmesi için yeterli mi? Onu doğrusu pek göremiyorum."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de toplantı salonuna gelişinde gazetecilerin ses kayıtlarına ilişkin sorusu üzerine, "Şunun altını çizerek söyleyeyim; 30 yıllık siyasal mücadelemde çetelerle mücadele eden bir siyasetçiyim" karşılığını verdi.
Son Dakika › Politika › CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu - - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.