CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması

"Türkiye'de gündemin ilk maddesi demokrasi. Bugün Türkiye olağan dışı gündemden geçiyor"

02.07.2013 17:47

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, " Türkiye'de gündemin ilk maddesi demokrasi. Bugün Türkiye olağan dışı gündemden geçiyor" dedi.

Matkap, Yozgat'ta bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 20 yıl önce 2 Temmuz 1993'de, Sivas'ta "Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri"ne katılan 37 kişinin Madımak Oteli'nde yakılarak katledildiğini belirterek, olayın aydınlatılamadığını kaydetti.

Uzun dönemdir Türkiye'nin demokrasi sınavı verdiğini savunan Matkap "Türkiye'de gündemin ilk maddesi demokrasi. Bugün Türkiye olağan dışı gündemden geçiyor. CHP olarak bundan 20 yıl önce Cumhuriyet tarihinin en büyük vahşetiyle yaşamlarını yitirmiş diri diri yakılan Cumhuriyet şehitlerini anmaya gittik. Orada emek ve demokrasi kuruluşlarıyla bir arada olduk. Yakınlarının acılarını paylaştık" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin gösterildiği gibi iyi gitmediğini iddia eden Matkap söyle konuştu

"Ekonominin çok düzgün gittiği söyleniyor. IMF'ye borcumuzun ödendiği söyleniyor. Gerçekte durum bu değil iç borçlarımız 95 milyar dolardan 230 milyar dolara çıktı. Dış borçlarımız bu on yılı söylüyorum, 130 milyar dolardan 340 milyar dolara çıktı. Ama sanki Türkiye'nin hiç borcu yokmuş gibi bir algı yapılıyor. Bu on yıllık dönemde AKP iktidarı 1,5 trilyon harcadı. AKP iktidara gelene kadar ki 56 yılda iş başına gelen hükümetler 775 milyon dolar harcadı."

Matkap, yerel seçiimde belediye başkan adaylarının netleşmeye başladığını ifade ederek, CHP'nin yerel seçimlerde oyunu arttıracağını söyledi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement