CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Siyaset Gönül İşidir - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Siyaset Gönül İşidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Siyaset Gönül İşidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Siyaset gönül işidir. Siyasetin vebali sorumluluğu çok ağırdır. Yetim ve kul hakkı yememek gerekir." dedi.

28.12.2013 23:21  Güncelleme: 23:20

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Siyaset gönül işidir. Siyaset hizmet işidir. Siyasetin vebali sorumluluğu çok ağırdır. Yetim ve kul hakkı yememek gerekir" dedi.

Partisinin Atatürk Orman Parkı'ndaki toplantı salonunda düzenlediği belediye başkan adayları tanıtım töreninde konuşan Oran, CHP'nin cumhuriyetle yaşıt, cumhuriyeti kurmuş koca bir çınar olduğunu söyledi.

"CHP, 90 yaşında yeni filizler veriyor ama köküne de geçmişine de sahip çıkıyor" diyen Oran, "CHP'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi her zaman kritik ve zor süreçler yaşamış ve görmüş. Böyle bir partiyiz. Bizler otel lobilerinde, saray sofralarında değil, savaş meydanlarında kurulmuş bir partinin üyesi ve neferiyiz. Dolayısıyla bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkiye'nin sigortası ve güvencesiyiz" şeklinde konuştu.

Siyasetçinin saydam, şeffaf ve hesap verebilir olması gerektiği vurgulayan Oran, "Siyaset gönül işidir. Siyaset hizmet işidir. Siyasetin vebali sorumluluğu çok ağırdır. Yetim ve kul hakkı yememek gerekir. Dolayısıyla siyaset zor iştir" ifadesini kullandı.

Artık Türkiye'de herkesin temiz siyaset istediğini anlatan Oran, "Dün İstanbul'da Başbakan Erdoğan, havalimanında kendini bindirilmiş kıtalarla karşılattı. Her tarafı bir miting alanı haline getir. Kanunsuz bir gösteri yaptı. Hem de kamu hizmet binalarının önünde. Ve orada Başbakan Erdoğan'ın paralı ve bindirme kıtaları slogan attılar. Ne dediler biliyor musunuz? 'İzindeyiz' dediler. Yani Başbakan Erdoğan, ben hırsızım, yolun sonu göründü, aman ne olur ne olmaz beni kurtarın, birlik beraberlik yapmaya çalışıyor. Miting yapmaya çalışıyor ve kandırılmış vatandaş da 'izindeyiz' diyor" şeklinde konuştu.

Aday tanıtım törenine CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Parti Meclis Üyesi Seniye Nazik Işık, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Siyaset Gönül İşidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement