CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Prof. Dr. Haluk Koç Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Prof. Dr. Haluk Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Prof. Dr. Haluk Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Prof.Dr.Haluk Koç Samsun'da yaptığı açaklamada, "Milletin önüne getirecekleri Anayasanın adı soyadı, AK Parti, BDP, PKK anayasası" dedi.

17.02.2013 17:43

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Prof. Dr. Haluk Koç Samsun'da yaptığı açaklamada, "Milletin önüne getirecekleri Anayasanın adı soyadı, AK Parti, BDP, PKK anayasası" dedi.

Partisinin il teşkilatının Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi Konferans salonunda düzenlediği il danışma kurulu toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Umur Oran ile birlikte katılan Prof. Dr. Haluk Koç, yaptığı konuşmada, "Biz bidat eden bir parti değiliz. Türkiye'yi farklı bir Türkiye noktasına götüren bir idare tarzıyla düşman gibi mücadele etmemiz gerekiyor. Anayasa eleştirili. Çok açık söylüyorum ben 12 Eylül 1980 anayasasını 1982'de yapılan oylamasında 'hayır' oyu veren bir kardeşinizim. Eğer bu ülkede gerçekten barış olacaksa, buna bizde herkes gibi mutlu oluruz. Süreci kendi çıkarlarına göre taşırsan, millettin kabul etmeyeceği taahhütlerle gelirsen yanlış yaparsın dedik. Eğer bu kafada giderse Başbakan ve ona takılmış AK Parti çoğunluğu, milletin önüne getirecekleri Anayasanın adı soyadı, AK Parti, BDP ve PKK anayasası olur" şeklinde konuştu.

Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlayan bombalama eyleminin normal bir eylem olmadığını ileri süren Prof. Dr. Haluk Koç, "Gaziantep bombası da öyle. Dikkat edin bu eylem tipine biz Irak'ta bir Şii camiinde, Sünni camiinde, pazaryerinde Şam'da, Halep'te, Lübnan'da rastlarız. Bombalı araba. Yani bu Orta Doğu tipi bir eylemdir. Yani bu El Kaide eylemidir"dedi.

CHP Genel Başkan yardımcısı Umut Oran ise Başbakan Erdoğan'ın PKK'ya seslendiği konuşmasında, "Lütfen silahlarınızı gömün" sözlerini eleştirdi. Oran, "Sayın Başbakan, sen 'silahları gömün' diyorsun. Ben de sana şunu söylüyorum. Artık konuşma. Çünkü senin dilin ayrımcılık dili. Senin dilin savaş dili. Çünkü sen bu kavgadan beslenerek siyaset yapıyorsun. Sen susar konuşmazsan Türkiye'ye barış gelir. Çünkü bugün Türkiye'nin temel sorunu AK Parti'dir" diye konuştu.

Düzenlenen toplantıya ayrıca CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP İl ve İlçe başkanları, kandın ve gençlik kolları başkanları ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Prof. Dr. Haluk Koç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement