CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ‘çatı adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ‘uluslararası bir proje olduğu iddialarına tepki göstererek, “Buna kargalar bile güler” dedi.

19.07.2014 16:33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 'çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'uluslararası bir proje olduğu iddialarına tepki göstererek, "Buna kargalar bile güler" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında Ordu'nun Merkez Altınordu ilçesine gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, CHP İl Başkanı Osman Güngör ve Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal'in de katıldığı ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 'çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu'nun profilinin her geçen gün yükseldiğini savundu.

"CHP'DE ÇATIRDAMA YOK"

İhsanoğlu'nun profilinin yükselmesiyle 'havuz medyasının' CHP'ye saldırıya geçtiğini savunan Akkaya, "İhsanoğlu'nun profili yükselince havuz medyası dediğimiz medya CHP içinde görüş ayrılığı propagandası ile nasıl çökertiriz derdine düştü. İşte 'CHP içinde görüş ayrılığı var, çatı çöktü' diye bir algı bırakılmaya çalışılıyor. Elbette ki milletvekillerinden farklı düşüncesi olan arkadaşlarımız olmuştur ama onlarda oy vereceklerini ve destekleyeceklerini açıklamaktadırlar. Bu bizim zenginliğimizdir, bizim ayrışmamıza neden olan bir durum değildir. CHP'de bir çatırdama olması söz konusu değildir" dedi.

"ULUSLARARASI PROJE İDDİASINA KARGALAR BİLE GÜLER"

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu üzerinde 'uluslararası bir proje' olduğu şeklinde oluşturulmaya çalışılan algıya tepki gösteren Akkaya, "Yani düne kadar Ekmeleddin İhsanoğlu'nu İslam Konferansı Genel Sekreterliğine aday olduğunda yere göğe sığdıramayan medya şimdi AK Partili bir Cumhurbaşkanı adayı karşısına çıkıp aday olduğu zaman uluslararası bir proje olduğunu söylüyor. Buna kargalar bile güler" diye konuştu.

Akkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Tıpış tıpış gideceksiniz' sözünün 'mecazi anlamda' söylendiğini de kaydederek, "Genel Başkanım mecazi anlamda kullanmıştır. Baskıyla ve 'tıpış tıpış gideceksiniz' gibi bir anlam taşımamaktadır. Sorumluluk nedeni olarak söylemiştir. Yurttaşlık görevini yerine getirmeleri konusundaki bir çağrıdır" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement