CHP Grup Başkanvekili Gök'ten Muhtarlara Hususi Damgalı Pasaport İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök'ten Muhtarlara Hususi Damgalı Pasaport İçin Kanun Teklifi

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, muhtarlara hususi damgalı pasaport verilebilmesine olanak sağlayan kanun teklifi hazırladı.

21.01.2016 15:54

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, muhtarlara hususi damgalı pasaport verilebilmesine olanak sağlayan kanun teklifi hazırladı.

Gök'ün Pasaport Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklifin gerekçesinde, kamu hizmetlerinin halka sunulmasında yerel yönetim sisteminin vatandaşa en yakın noktaları olan muhtarlıkların, demokrasinin ve devlet sisteminin vazgeçilmez unsurlarından olduğuna işaret edildi.

Topluma hizmet bakımından büyük önem taşıyan ve seçimle gelerek kamu görevi yürüten muhtarların önemli sorunlarından birinin il ve ilçe belediye başkanlarına sağlanan ve toplumda "yeşil pasaport" olarak bilinen olanaktan yararlanamamaları olduğu belirtilen teklifte, Pasaport Kanunu'nun ilgili maddesinde düzenleme yapılarak, köy ve mahalle muhtarlarının da hususi damgalı pasaport almalarına olanak sağlanması öngörülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök'ten Muhtarlara Hususi Damgalı Pasaport İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement