CHP İzmir İl Başkanı Yüksel Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir İl Başkanı Yüksel Açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Yüksel Açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, partisinin düzenlediği "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingine ilişkin, "Barış ve uzlaşı içinde her görüşten insanın katıldığı bir miting sağladık.

05.08.2016 14:35

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, partisinin düzenlediği "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingine ilişkin, "Barış ve uzlaşı içinde her görüşten insanın katıldığı bir miting sağladık. Önemli olan her görüşten İzmirli, ülkücüsü de devrimcisi de sağcısı da solcusu da oraya koşarak geldi. Bu bizim için çok değerli." dedi.

Yüksel, il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında dün gerçekleştirilen "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "demokrasi şöleni" şeklinde geçen mitinge her görüşten insanın katıldığını belirtti.

Mitingin 78 milyona umut ışığı olduğunu ifade eden Yüksel, "Biz asla ne sivil ne askeri bir otoriter rejim, diktatörlük altında yaşamayı kabul etmeyiz. Özgürlüklerimizi kimseye teslim etmeyeceğimizi gösterdik. Bu Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın, şehitlerimizin kanlarıyla, gözyaşlarıyla kuruldu. Biz bu demokrasiyi sokakta bulmadık. Dün de meydanda, 3-5 meczupa teslim etmeyeceğimizi gösterdik. 15 Temmuz gecesi tankların önüne ve üstüne çıkan 237 demokrasi şehidimizin ailelerine İzmirin bu çığlığı umut oldu. 'Boşuna ölmedi çocuklarımız' dedirtti." ifadesini kullandı.

Mitinge CHP'lilerin yanında AK Parti, MHP ve HDP'lilerin de katıldığını belirten Yüksel, bu katılımla beraber daha da güçlendiklerini bildirdi.

Barış ve uzlaşı içinde her görüşten insanın katıldığı bir miting sağladıklarını vurgulayan Yüksel, şöyle devam etti:

"Önemli olan her görüşten İzmirli, ülkücüsü de devrimcisi de sağcısı da solcusu da oraya koşarak geldi. Bu bizim için çok değerli. Kaç kişinin katıldığını merak etmedim. Siyaset bir skor değildir. Önemli olan orada cesurca gelen her görüşten İzmirli ülkücüsü de devrimcisi de sağcısı da solcusu da ortak değerlerine bağlı olan insanlar oraya koşarak geldiler. Bu bizim için çok değerli birşey."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İzmir İl Başkanı Yüksel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement