CHP'li Aksünger, Böke'den Sonra En Çok Oyu Alan İkinci Kişi Oldu - Son Dakika
Politika

CHP'li Aksünger, Böke'den Sonra En Çok Oyu Alan İkinci Kişi Oldu

CHP\'li Aksünger, Böke\'den Sonra En Çok Oyu Alan İkinci Kişi Oldu

Chp'de 1 Kasım seçiminde liste dışı kalan CHP eski İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Parti Meclisi (PM) seçiminde CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'den sonra en çok oyu alan ikinci kişi oldu.

19.01.2016 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'de 1 Kasım seçiminde liste dışı kalan CHP eski İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Parti Meclisi (PM) seçiminde CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'den sonra en çok oyu alan ikinci kişi oldu. Genel Başkan'ın anahtar listesinde olmayan Aksünger, "Önemli olan delegenin gönlünü açan anahtardır" dedi.

İzmir'de 2011 genel seçimlerde milletvekili olan, son seçimde önseçimde girmeyen, kontenjandan da atanmayan CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, en yüksek oyu alan ikinci kişi olarak CHP'nin en üst karar organı Parti Meclisi'ne seçildi. TBMM'de yolsuzlukları Araştırma Komisyonu üyesi olduğu dönemde yaptığı çarpıcı açıklamalarla tanınan Aksünger, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını yapıyor.

Milletvekili olmasa da partinin seçim çalışmalarında aktif görev alan Aksünger, Anadolu delegelerinin tercihiyle yüksek oy aldığını söyledi. Aksünger, şöyle konuştu:

"İzmir ve İstanbul'dan da oy aldım, ancak Anadolu'nun tüm kentlerindeki delegelerin tercihi oldum. Yolsuzluk Komisyonu'ndaki çalışmalarımla tanındım, partililerimiz o konudaki duyarlılığını da bana oy vererek gösterdi. O hassasiyet, vicdanlardaki sızı dinmedi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde de hem sahada çalıştım hem de Genel Merkez'de seçimin teknik hazırlığını yapan ekipte yer aldım. Kurultayda anahtar listenin bir önemi olmadı. Önemli olan delegenin gönlünü açan anahtardır." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Aksünger, Böke'den Sonra En Çok Oyu Alan İkinci Kişi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement