CHP'li Gümüş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Gümüş Açıklaması

CHP\'li Gümüş Açıklaması

"Ortadoğu, daha yıllar sürecek bir kargaşanın içinde olacaktır.

16.10.2014 13:57

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, "Ortadoğu, daha yıllar sürecek bir kargaşanın içinde olacaktır. Biz bu kargaşadan en kolay ve en iyi nasıl ve ne şekilde kurtulacaksak, bunun hesabını yapmalıyız" dedi.

Gümüş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Yeni Osmanlıcılık" hayaline kapılan hükümetin hala derin rüyadan uyanamadığını savundu.

Bugün Ortadoğu'da, yeni bir paylaşım savaşının yeni dengelerinin kurulmak istendiğini belirten Gümüş, "Bugün gelişmişler için temel mesele, terör gruplarını yok etmek, Esad'ın mevcudiyeti, Kürtlerin geleceği, Sünni Araplar, Türkmenler, Yezidiler, Hristiyanlar değil; mesele enerji kaynaklarının kimin tarafından nasıl kontrol edileceğidir" diye konuştu.

Bugün hızla büyüyen ve milli gelir hesabında ABD'yi geçmiş Çin için enerji tedariğinin hayati bir konu olduğunu ifade eden Gümüş, şunları kaydetti:

"Enerji alanını kim kontrol ederse yarının büyükleri olmaya aday olan ülkelerin üzerinde güç oluşturacak ve hatta ekonomik büyüme hızlarına etki edebilecektir. Ortadoğu'daki Şii-Sünni ayrışmasının taraflarının kafasında bu plan vardır. Şiiler Sünnilere, Sünniler Şiilere saldırırsa ve bu alanda ayrışma yaşanırsa, bu ayrışma muhtemelen yeni paylaşımın büyük parçalarını oluşturacaktır. İşte hükümet bilip bilmeden mezhepçi politikasıyla buna hizmet etmektedir.

Ortadoğu, daha yıllar sürecek bir kargaşanın içinde olacaktır. Biz bu kargaşadan en kolay ve en iyi nasıl ve ne şekilde kurtulacaksak, bunun hesabını yapmalıyız. Bütün gelecek raporları diyor ki 'Türkiye geleceğin büyük ülkesidir'; ve ben ekleyeyim potansiyelleri ile eşsizdir. Biz de diyoruz ki bu ülke, içinde yaşayan herkesindir. Söylenen ve bütün güçlerin kabul ettiği büyük geleceğimize ulaşmak için bizim kendi içimize, aramıza sınırlar, sınırlamalar, farklılaşmalar koymadan tüm vatandaşlarımıza ihtiyacımız vardır. Böyle bir geleceği en yüksek zirveye ancak birlikte taşıyabiliriz. Gelecek birlikte olabilirsek, güçlü, güzel ve büyük olabilecektir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Gümüş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement