CHP'li Güven, İmralı Haberlerini Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Güven, İmralı Haberlerini Değerlendirdi

CHP\'li Güven, İmralı Haberlerini Değerlendirdi

CHP İzmir Milletvekili Güven, Türkiye'de medya, İmralı notlarının basına sızması ve Başbakan Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi.

04.03.2013 09:52  Güncelleme: 10:00

CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, Türkiye'de medya, İmralı notlarının basına sızması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi.

CHP Milletvekili Güven, CHP İzmir Konak Gençlik Kolları'nın düzenlediği organizasyonda, lösemili çocuklarla bir araya geldi. Burada basına açıklama yapan Güven, şöyle konuştu: "Sayın Başbakanımız aslında uzun zamandan beri medyayı baskılamaya çalışıyordu. Zaman zaman Meclis'e gelen konularda biz CHP olarak tavrımızı koyuyorduk. Bu bir sansürdür, özgür bırakmak lazım, basına sansürün kesinlikle uygulanmaması gerekir. Giderek medyaya baskı yapma amacını güttüğünü, bu baskıyı artırma amacında olduğunu görüyoruz. Basında çıkan, gerçekten açık olması gereken, neler olduğunu bilmemiz gereken konular. Bunu basının ortaya çıkarması çok güzel bir şey. Kendilerini kutluyoruz. Ama gördüğüm kadarıyla basının bunu çıkarmış olması ve bu konu üzerinde neden bu söylendi, gibi araştırmaların yapılması yerine, bunu kim sızdırdı, onun peşine düştü herkes. Bunun da yanlış olduğunu düşünüyorum."

Gazetecilerin şu an tutuklu vaziyette olduğunu belirten Güven, şunları söyledi: "Şöyle bir baktığımız zaman, tutuklanmalarını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Bir kere suç varsa ortaya çıkarılması lazım. Ama suçta çıkmıyor. Bilgisayar veya internette yayınlanan delillerle bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Hepsi suçsuz mahkumlar. Yurtdışında da, kamuoyunda da hoş karşılanmıyor. Bunu biliyorum. Görevini yapan basınımız içeride tutuklanıyor. Öyle bir durum ortaya çıkıyor. Bu diğer basın mensuplarına da korku salmış oluyor. Şiddet Sayın Başbakan'ın sözleri ile giderek artıyor. Aynı zamanda hakim ve savcıların tutumunu da bir ölçüde körüklüyor. Kadına, öğrenciye, gazeteciye, şiddet giderek artıyor. Bu son derece ülkemiz için onur kırıcı, olmaması gereken, ülkemizi kötü tanıtan bir olay." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Güven, İmralı Haberlerini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement