CHP'li Kadınlardan 'Etek' Açılımı - Son Dakika
Politika

CHP'li Kadınlardan 'Etek' Açılımı

CHP\'li Kadınlardan \'Etek\' Açılımı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, kadınların daha etkin hale gelmesi için çalıştıklarını belirtti.

09.01.2013 13:14  Güncelleme: 13:27

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, kadınların siyasette, ekonomide, toplumsal ve sosyal yaşamda daha etkin hale gelmesi için çalıştıklarını belirterek, "Bizim nihai hedefimiz var; Eşit temsil, eşit katılım. Baş harflerine baktığımızda ETEK çıkar. Bu coğrafyada kadına 'Eksik etek' bile denildi. Eksik eteğin ne olduğunu seçimlerde göstereceğiz" dedi.

CHP Kadın Kolları'nca yürütülen '7 Ayda 7 Bölge Çalışması' kapsamında düzenlenecek toplantıya katılmak üzere Adana'ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, partisinin il binasında parti yöneticileri ve üyelerle bir araya geldi. CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Parti Meclisi üyesi Gökçe Pişkin ve CHP'li kadınlar tarafından karşılanan Dokuzcan, CHP'nin 26 Ocak'ta Adana'da, 'Adalet ve Barış Mitingi' düzenleyeceğini duyurdu.

'BABALAR DA AĞLIYOR'

CHP'li kadınların 'Analar ağlamasın' sloganıyla yollara çıktığını, ama babaların da ağladığını gördüklerini vurgulayan Dokuzcan, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin her şeyden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Biz, barışın, huzurun, bolluğun, bereketin bu topraklarda örgütlenmesini istiyoruz. Bunun için de CHP Kadın Kolları olarak üzerimize düşeni yapacağız. Çünkü siyasetin bir dili, bir yöntemi vardır ve bu yöntemi kullanarak çözümü getirecek olan, bu coğrafyadan çıkacak kadın sesidir. Adana'nın kadın sesini, kadın gücünü diğer illerdeki kadın gücüyle birleştirip sözümüzü de söyleyeceğiz."

'EŞİT TEMSİL EŞİT KATILIM'

Türkiye'nin önünde yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bulunduğunu anımsatan Hilal Dokuzcan, şöyle konuştu:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın cumhurbaşkanı isteğini açıkladı. Dolayısıyla hedeflerimiz büyük. Yerel seçimler öncesi yereldeki kadınlarımızla birlikte yerel politikalar üreterek CHP'yi iktidara götürmek istiyoruz. CHP kadınları Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürür. İzinde yürürken Atatürk'ün ışığını tüm kesimlere yaymaya çalışır. Bizler Türkiye'nin aydınlık geleceğinin oluşmasında üzerimize düşeni yapacağız. İnsanlık iki kanatlı bir kuştur. Sağ kanadı erkekler, sol kanadı kadınlar. O yüzden aslında bütün kadınlar solcudur. Her türlü engel çıkabilir, ancak CHP kadınları üzerinde bir engel yoktur. Örgütleneceğiz, güçleneceğiz, geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Kadınların şu an siyasette, toplumsal yaşamda, ekonomide, sosyal yaşamda geldiği hayat bellidir. Bizim nihai hedefimiz var. Eşit Temsil, Eşit Katılım. Baş harflerine baktığımızda 'ETEK' çıkar. Etek çok kadınsı bir semboldür. Bu coğrafyada kadına 'saçı uzun aklı kısa' dendi, 'sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyin' dendi. 'Eksik etek' bile dendi. Bir sürü kadınımız vahşi şekilde cinayete maruz kalıyor. Kadınlarımız yoksulluğun pençesinde başka şekilde yaşama mahkum ediliyor. CHP'li kadınlar kendilerine 'eksik etek' diyenlere o eksik eteğin ne demek olduğunu önümüzdeki seçimlerde gösterecektir." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Kadınlardan 'Etek' Açılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement