CHP'li Kesimoğlu: Türk Ordusu Esir Alınmıştır - Son Dakika
Politika

CHP'li Kesimoğlu: Türk Ordusu Esir Alınmıştır

CHP\'li Kesimoğlu: Türk Ordusu Esir Alınmıştır

Mehmet Siyam Kesimoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'AKP teröristlerle masaya oturabilsin' diye esir alındığını öne sürdü.

19.03.2013 17:54  Güncelleme: 09:50

Kırklareli Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'AKP teröristlerle masaya oturabilsin' diye esir alındığını öne sürerek, "Cumhuriyetçi ve Atatürkçü aydınlar 'Türk Milleti' Anayasa'dan çıkarılabilsin diye zindana kapatılmıştır. Amaçları ülkeyi bölmektir" dedi.

CHP'li Kesimoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında hükümeti eleştirdi. Ergenekon davasında savcının açıkladığı mütalaada 64 sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve diğer sanıklar hakkında onlarca yıl hapis cezası istenmesi vicdanları kanattığını söyledi. Kesimoğlu, AK Parti iktidarının bir taraftan Abdullah Öcalan ile masaya oturup, gencecik vatan evlatlarını şehit eden terör örgütünü masum ve sempatik göstermeye çalışırken diğer taraftan yurtseverleri ömür boyu hapis cezalarıyla cezalandırmaya çalıştığını öne sürdü. Kesimoğlu, "ir taraftan Türk milleti'ni Anayasa'dan çıkarmaya çalışırken bir taraftan PKK'lı gizli tanık ifadeleriyle birliğimizi ve bütünlüğümüzü savunanları vatanseverlikleri için zindanlarda çürütmektedir" dedi. Kesimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk Ordusu AKP teröristlerle masaya oturabilsin diye esir alınmıştır. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü aydınlar 'Türk Milleti' Anayasa'dan çıkarılabilsin diye zindana kapatılmıştır. Amaçları ülkeyi bölmektir. Herkes bir kez daha hatırlamalıdır. Kimdir bu davanın sanıkları? Rektörler, bilim adamları, gazeteciler, aydınlar, yazarlar, siyasi parti başkanları, milletvekilleri ve Türk Ordusu'nun ömrünü terörle mücadele ederek geçirmiş komutanları. Bu sanıkların hemen hepsinin suçu vatan topraklarını savunmak, gericiliğe karşı aydınlığı, emperyalizme karşı bağımsızlığı savunmaktır. Davanın sanığı olan 257 yurtseverin ortak özelliği Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olmalarıdır. Tek suçları gerici, faşist ve işbirlikçi AKP hükümetine muhalefet etmektir. Partimizin milletvekilleri Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Sinan Aygün de dahil olmak üzere hakkında müebbet ve onlarca yıl hapis cezaları istenen sanıkları selamlıyorum. 18 Mart'ta adalet, hukuk ve insan hakları bir kez daha ayaklar altına alınmıştır. Hukukun tüm temel ilkeleri çiğnenmiştir. Ama unuttukları bir şey vardır. Türk milleti. Damat Ferit Paşa da vatanseverleri yargılamak için kurduğu Nemrut Mustafa Paşa Divanı'nda Mustafa Kemal Atatürk için idam kararı vermişti. Ama Türk milleti o kararı tanımamış yırtmıştı. İşte bugün millet, AKP hükümetine de geçit vermeyecek, Tayyip Erdoğanlar işledikleri suçların hesabını mutlaka vereceklerdir. Boşuna çabalamasınlar, Tayyip Erdoğanlar ile yargıçları ve savcılarından er geç bunun hesabını soracağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Kesimoğlu: Türk Ordusu Esir Alınmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement