CHP'li Matkap: "60 Yıldır Doğru Dürüst İktidar Olamadık" - Son Dakika
Politika

CHP'li Matkap: "60 Yıldır Doğru Dürüst İktidar Olamadık"

CHP\'li Matkap: "60 Yıldır Doğru Dürüst İktidar Olamadık"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "60 yıldır doğru dürüst iktidar olamadık" dedi.

02.04.2013 19:26

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "60 yıldır doğru dürüst iktidar olamadık" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Ordu'da 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Kurucu genel başkanların partinin başından ayrılınca tabela partisine dönüştüğünü belirten Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, " AK Parti'nin partileşip partileşmediği konusundan benim endişelerim var. Cumhuriyet Halk Partisi 90 yıldır, iddiasını sürdüren bir partidir. 60 yıldır da doğru dürüst iktidar olmadı. Parçalı ortaklıkları oldu. Halen de iddiasını sürdürüyor. 6 genel başkan değişti, iddiası devam ediyor. Ama diğer partilere bakın, kurucu genel başkan şu veya bu nedenle partinin başından ayrılınca tabela partisine dönüşüyor, kalmıyor. CHP çok farklı. Yakın döneme bakıldığı zaman Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, genel başkanları ayrıldı, partiler şuan yoklar. Acaba AK Parti kurumsallaştı mı? O yönde endişelerim var. Genel başkanlarının kamuoyunda karşılığı var. Ama partilerinin var mı? Onu bilemiyorum. Önümüzdeki seçim birçok şeyi aydınlatacak" diye konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Matkap, "Gönül arzu ediyor ki toplumsal barış sağlansın. Ama biz hukuk devletiyiz. Aşiret yapılanması değiliz. Hukuk devleti çerçevesinde dünyada da kimi örnekler var. Konuyla ilgili çok bilgi sahibiz değiliz. Gönlümüz gözyaşının dinmesini istiyor. Annelerin ağlamamasını istiyor. Bizim temel yaklaşımımız budur" şeklinde konuştu.

Ordu'nun büyükşehir olmasında CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız'ın da büyük katkılarının olduğunu belirten Matkap, Anayasa Mahkemesi'ne başvuru dilekçelerinde büyükşehir yapılanmasının iptalinin talep edilmediğini, onu desteklediklerini, sadece bu tasarıda kapatılması öngörülen belde ve köyleri yanlış bulduklarını, bunun iptalini istediklerini, beldeler kapatılmadan da büyükşehir yapılanmasının olabileceğini kaydetti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Matkap: '60 Yıldır Doğru Dürüst İktidar Olamadık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement