CHP'li Milletvekili Tunay: "Kavgasız, Gürültüsüz, Polemiksiz Bir Seçim Olsun" - Son Dakika
Politika

CHP'li Milletvekili Tunay: "Kavgasız, Gürültüsüz, Polemiksiz Bir Seçim Olsun"

CHP\'li Milletvekili Tunay: "Kavgasız, Gürültüsüz, Polemiksiz Bir Seçim Olsun"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na tam destek verdiklerini belirterek, "Kavgasız, gürültüsüz, polemiksiz bir seçim olsun" dedi.

15.07.2014 17:08

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na tam destek verdiklerini belirterek, "Kavgasız, gürültüsüz, polemiksiz bir seçim olsun" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bilecik'e gelen CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, ilk olarak CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Tunay, burada düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na tam destek verdiklerini belirterek, bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkenin kaderini belirleyeceğini söyledi.

Toplantının ardından Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar'ı ziyaret eden Milletvekili Tunay, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP ve MHP'nin ortak adayı olmasına da değindi. Tunay, "Bu iki parti 1980 öncesi birbiriyle kanlı bıçaklıydı ve Türkiye'nin sağ-sol kavgalarında karşı saflarda olan insanlardı. Bugün bu 30 küsur yıl sonra iki parti birleşiyor ve ortak bir aday çıkarıyor. Dünya değişiyor, insanlar değişiyor. Bu açıdan bakmak lazım. Ben size sorsam 'Muhtarlarım siz en çok neden şikayet edersiniz?'. Dersiniz ki, siyasilerin kavgası, gürültüsü, birbirlerine kötü söz kullanması, uzlaşmaması, anlaşmaması ama alın size uzlaşma. Adayın bilgisi, birikimi, yıllarca yaptığı görevleri Türkiye'yi İslam aleminin tamda kalbinde başarıyla temsil etmiş. Anadolu değerlerinden uzak olmayan Ekmeleddin Bey, ne bir paşa çocuğu ne de bir aristokrat çocuğu. Yozgatlı bir babanın evladı. Ekmeleddin Bey, Anadolu insanıyla, değerleriyle barışık, insanların dilinden anlayan bir aday ve ilk defa milletimiz oy verecek. Hayırlısı olsun. Kavgasız, gürültüsüz, polemiksiz bir seçim olsun. Biri kazanacak, biri kaybedecek. Kazanan Türkiye olsun. Sıkı AKP'li olanlar bile, 'Ben oyumu Tayyip'e veriyorum' diyenler bile Ekmeleddin Bey'e leke atamıyorlar. Çünkü adamın eleştirilecek yönü yok. Çünkü polemiğe girmiyor. Söylenecek bir şey yok" dedi.

Tunay, konuşmasının ardından diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmek üzere Bilecik Muhtarlar Derneği'nden ayrıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Milletvekili Tunay: 'Kavgasız, Gürültüsüz, Polemiksiz Bir Seçim Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement