CHP'li Oran: "İktidar Olursak Kapanan Belediyeleri Açmaya Çalışacağız" - Son Dakika
Politika

CHP'li Oran: "İktidar Olursak Kapanan Belediyeleri Açmaya Çalışacağız"

CHP\'li Oran: "İktidar Olursak Kapanan Belediyeleri Açmaya Çalışacağız"

İzmir'de katıldığı bir açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "İktidar olursak kapanan belediyeleri açmaya çalışacağız ki daha fazla sorunlar çözülsün" dedi.

10.10.2013 14:09

İzmir'de katıldığı bir açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "İktidar olursak kapanan belediyeleri açmaya çalışacağız ki daha fazla sorunlar çözülsün" dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Mustafa Kemal Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ve Alışveriş Merkezi ile Yalı Mahallesi'nde yaptırılan Kardeşlik Parkı açılış töreni, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'nın katılımı ile gerçekleşti. Açılışta Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İl Başkanı Ali Engin ve partililer ile vatandaşlar hazır bulundu.

Açılışta konuşan Oran, "İktidar partisi ile bizim farkımız insan, çevre ve katılımcı çoğulcu demokrasi. Amerika'ya gittik 10 gün önce. Amerikalılar bizim karşımızda süslü allı pullu cümlelerle dedi ki; 'Türkiye'de yeni bir sorun var. Türkiye'de özgürlük ve demokrasi açığı sorunu var. Türkiye'de cari açık, bütçe problemi var. Türkiye'deki temel sorun, özgürlük ve demokrasi açığı.' Bizim iktidarla farkımız, planlarımızı katılımcı çoğulcu demokrasi ile yapıyoruz. Orada ise buna bir kişi karar veriyor. 'Kim kaç çocuk yapacak? Kim çocuğunu nasıl doğuracak? Kim ne okuyacak? Ne içecek?' Türkiye'de insan odaklı bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. Bu amaçla bu uğurda çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

"HALK BANKASI ESNAF BANKASI OLMALI"

Esnafın toplumun sosyoekonomi dinamosu olduğunu belirten Oran, "Esnafın sorunları çok. Toplumun çok büyük bir kesimini oluşturuyor. Toplumda sosyal demokrasinin de dinamosu. Bugün hala bakkala gittiğiniz zaman veresiye hala çalışır. O kara kaplı defter hala vardır. Ekonomi büyüyorsa biz de kanun teklifleri ile kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. Yeni iş yeri açıyorlar kredi yok. Halk Bankası'nda doğru düzgün kredi yok. Halk Bankası'nın esnaf bankası olması konusunda çalışmalarımız var. Sıfır faizli kredi ile onlara kaynak bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"OYUMUZA OY KATMALIYIZ"

Türkiye'nin üç seçim maratonu yaşayacağını ve yerel seçimlerin anahtar niteliği taşıdığını dile getiren Oran, İzmir'deki partililerine ve seçmenlerine de uyarılarda bulundu. İktidar oldukları takdirde kapanan belde belediyelerinin tekrar açılacağını açıklayan Oran, konuşmasına şöyle devam etti:

"CHP belediyeleri bu zamana kadar hep halkla beraber çalıştı. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Yerel yönetimler dedik. Milli irade, özgürlük ve demokrasi dedik. Yerel yönetimler buradaki hizmetleri teşvik etmesi gerekirken iktidar beldeleri kapattı. Bugün bin 396 seçim noktası var. Kapanan belediyeleri açmaya çalışacağız ki daha fazla sorunlar çözülsün. Seçimin anahtarı de yerel seçimler olacak. Hepimize çok önemli görevler düşüyor. Hepimiz esasında bugün baktığınız zaman işin ekonomik, sosyal ve demokrasi değerleri ile laik demokratik cumhuriyet değerleri var. Yerel seçimlerde hep birlikte, 'oyumuz garanti' diye bakmamamız lazım, oyumuza oy katmalıyız. Oy rekoru kırmamız lazım. Yerel seçimlerde İzmir'den çok şey bekliyoruz. Bugün bin 396 noktada en fazla oyu kiminle alırız diye düşünmeliyiz. Asıl hedefimiz bu."

Açılışta konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Durak ise, görevi süresince orantısal olarak en fazla yatırım yapan belediye olduklarını kaydetti. Yatırımların seçim arefesine denk gelmesinden dolayı belediye olarak eleştiri aldıklarını dile getiren Başkan Durak, "Biz çok açılış yaptığımız için eleştiriliyoruz. 'Seçim yaklaştı şov yapıyorlar' diyorlar. Ama gözden kaçırdıkları bir nokta var. Bir şeyleri açabilmeniz için önce yapmanız gerekir. Bütün bu açılan tesisler, sihirli değneğinizi sallayınca olmuyor. Bir emek var. Harcanmış bir zaman var. Biz başladık ve bitirdik" ifadelerini kullandı.

KAPALI PAZAR YERİ

Mustafa Kemal Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, üzeri kapalı modern bir alışveriş merkezi olarak da hizmet verecek. Mevsimsel özelliklere göre çatı sistemi barındıran pazar yerinde 103 tezgah bulunuyor. Bodrum katı otopark olarak hazırlanan pazar yerinde ayrıca farklı iş kollarında hizmet verecek 11 dükkan bulunuyor.

KARDEŞLİK PARKI

Kapalı pazar yeri açılışının sonrasında CHP'li Oran ve partililer, Kardeşlik Parkı açılışına katıldı. Yalı Mahallesi'nde geçen ay hizmete giren Milli Mücadele Parkı yanında açılan Kardeşlik Parkı'nda Karşıyaka Belediyesi'nin ve kardeş belediyelerinin isimlerinin yer aldığı bir anıt bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Oran: 'İktidar Olursak Kapanan Belediyeleri Açmaya Çalışacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement