CHP'li Özkoç'tan 'Kesintisiz' Konuşma - Son Dakika
Politika

CHP'li Özkoç'tan 'Kesintisiz' Konuşma

CHP\'li Özkoç\'tan \'Kesintisiz\' Konuşma

CHP Sakarya Milletvekili Özkoç, 12 yıllık zorunlu eğitim teklifi geri çekilmezse 12 saat boyunca konuşacağını söyledi.

05.03.2012 17:36  Güncelleme: 18:05

Tartışmalara neden olan eğitimde '4+4+4' düzenlemesinin görüşmeleri Meclis komisyonunda devam ediyor. Komisyonda CHP'li Engin Özkoç, 12 saat konuşacağını söyleyerek söz aldı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'' üzerindeki görüşmelere devam ediliyor.

Toplantının başlangıcında söz alan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, komisyon üyelerinin teklif üzerinde benzer konulara karşı çıktığını, bu nedenle teklifin yeniden ele alınarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını, aksi takdirde söz sırası kendisine geldiğinde 12 saat konuşacağını söylemişti.

Toplantıda söz sırası kendisine gelen Özkoç, bazı milletvekillerinin, ''12 saat konuşacak mısınız?'' sorusuna, ''Evet konuşacağım'' karşılığını verdi.

Teklifin aceleyle getirildiğini iddia eden ve geri çekilmesi gerektiği görüşünü yineleyen Özkoç, konuşmasında, konuyla ilgili Avrupa ülkelerinden örnekler verdi ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini anlattı.

Özkoç, konuşmasının uzun süreceği için stenograflara kolaylık olması amacıyla elindeki yazılı metni verebileceğini, onların yalnızca yazılı olmayan konuşmalarını kayıt için not alabileceğini ifade etti.

OKULA BAŞLAMA YAŞI TARTIŞILDI

Komisyonda okula başlama yaşına ilişkin tartışmaların üzerine söz alan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'de şu an çocukların eğitime fiilen 7 yaşında başlatıldığını belirterek, "Dünyadaki 6 yaş uygulaması ile paralel hale getiriyoruz. Kanunlar arasındaki arasındaki çelişkiyi gideriyoruz. Hukuki durumu fiili durumla eşleştirmiş olacağız. Bizim ilköğretim alanında derslik sorunumuz yok. müfredatla ilgili derdimiz de yok bunlar zaten uygulanıyor. Çocuklarımıza hayatlarında bir yıl kazandıracağız fiili durumla hukuki durumu uyumlu hale getirerek" diye konuştu.

Bu arada Bakan Dinçer, eğitime başlama yaşının bir yaş öne alınması halinde müfredatta bir değişiklik söz konusu olabileceğini söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Özkoç'tan 'Kesintisiz' Konuşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement