CHP'li Vekilden Maden Şehitlerine Konut Yardımı Teklifi - Son Dakika
Politika

CHP'li Vekilden Maden Şehitlerine Konut Yardımı Teklifi

CHP\'li Vekilden Maden Şehitlerine Konut Yardımı Teklifi

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu’na, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için geçici madde eklenmesine dair kanun teklifi verdi.

22.05.2014 12:06

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu'na, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için geçici madde eklenmesine dair kanun teklifi verdi.

Soydan, TBMM başkanlığına verdiği kanun teklifine, "13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın sebebiyle çok sayıda madencinin ölümüyle sonuçlanan facia, 301 işçinin hayatını yitirmesine neden oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası, Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri AŞ tarafından işletilen maden ocağında meydana gelmiştir. Facianın gerçekleşmesinden sonra üç günlük ulusal yas ilan edilmiş ve tüm ulusumuz acıyı paylaşmaya çalışmıştır. Bilindiği gibi çok düşük maaşlar karşılığında, çok zor şartlarda çalışan maden işçilerimiz ve aileleri ciddi ekonomik sorunlar yaşamaktadır. Hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine yapılacak konut yardımı hem vicdani hem insani hem de anayasal bir sorumluluktur. Teklifin amacı, Soma Faciası'nda ölen madencilerin ailelerinin sıkıntılarını ve acılarını biraz olsun hafifletmek ve kimseye muhtaç olmadan bir ev sahibi olmalarını sağlamaktır" dedi.

Soydan, Toplu Konut Kanunu'na, '13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybedenlerin dul eşine, eşi hayatta değilse veya evlenmişse maaşa bağlanmış çocuklarına müştereken, bunlar bulunmadığı takdirde bakmakla yükümlü olduğu ana veya babasına istediği ilden bir adet 3+1 tamamlanmış, kullanıma hazır konut verilmesi" yönünde geçici madde eklenmesini teklif etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Vekilden Maden Şehitlerine Konut Yardımı Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement