CHP Lideri Kılıçdaroğlu Memleketi Tunceli'de - Son Dakika
Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Memleketi Tunceli'de

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Memleketi Tunceli\'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün geldiği memleketi Tunceli'de bayramın ilk günü anne ve babası ile yakınlarının mezarını ziyaret etti.

08.08.2013 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün geldiği memleketi Tunceli'de bayramın ilk günü anne ve babası ile yakınlarının mezarını ziyaret etti.

Sabah saatlerinde Tunceli merkeze bağlı Atlantı köyüne giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte annesi Yemuş Kılıçdaroğlu ile babası Kamer Kılıçdaroğlu'nun mezarlarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, mum yakarak dua etti.

Burada kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Rahmetli annemin, babamın, amcamın mezarını ziyaret ettim. Allah rahmet eylesin. Dua okuduk, mekanları cennet olsun" dedi.

Mezarlık ziyaretinin ardından Tunceli Belediyesi Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu Belediye Başkanı Vekili Babikhan Adır ile belediye personeli karşıladı.

Belediyede kısa bir görüşme yapan Kılıçdaroğlu çıkışta basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüm yurttaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Kılıçdaroğlu, "Öncelikle bütün yurttaşlarımın bayramını kutluyorum. Umuyorum, huzur içinde bir bayram geçirirler. Hepimiz sabah kalktık önce ailecek bayramlaştık, sonra komşularımızla, sonra da bulunduğumuz ilde yakın dostlarımızla bayramlaştık. Umuyorum bütün Türkiye'de bayram huzur içinde geçer ve herkes mutlu bir bayram yaşamış olur" dedi.

"BAŞKANLIK TEKLİFİ ÇEKİLİRSE UZLAŞILAN MADDE SAYISI DAHA FAZLA OLABİLİR"

Memleketi Tunceli'de olmaktan son derece mutlu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sabahleyin annemin, babamın mezarına gidip dua ettim. Türkiye'nin en güzel coğrafyası burası. Doğası, insanları güzel. Uygar bir kent burası. Tunceli'de olmaktan son derece mutlu, onurlu ve gururluyum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan 48 maddenin Meclis'ten geçirilmesi yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda arkadaşlarımız görev yapıyorlar. Türkiye'nin daha özgür, daha demokratik bir anayasaya kavuşması için her türlü samimi çabayı gösteriyorlar. Sayın Başbakan, '48 madde kabul edildi, görüş birliği sağlandı, bunu süratle geçirebiliriz' dedi. Ben daha fazla uzlaşmanın sağlanabileceği yönünde görüş beyan etmiştim. Başkanlık teklifi çekilirse uzlaşılan madde sayısı daha fazla olabilir. Bu süreç içinde demokratikleşme paketi getiriyorlarsa önce paketi görmemiz gerekiyor. Parlamentonun erken toplanması, görüşmelerin erken yapılması bizim açımızdan sorun değil. Erken toplanıp görev yapabilir. Halkın beklediği yasalar varsa o yasalar süratle yasalaşabilir. Dolayısıyla bir sorunumuz yok" şeklinde konuştu.

Genel afla ilgili bir soru üzerine, "Şu anda genel affı öngörecek bir ortam yok" diyen Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

"Ülkede huzurun ve barışın olması hepimizin ortak dileği. Siyasi görüşü ne olursa olsun bütün yurttaşlarımız Türkiye coğrafyasında barış ve huzur istiyor. Barış ve huzuru sağlamanın yolu, siyaset kurumunun görev ve sorumluluk üstlenmesidir. Bu konuda her türlü çabayı gösterdik. En son 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesi açıkladık, gazetelere ilan olarak verdik. Parti binalarımıza astık. Türkiye'de barışın ve huzurun yolu daha fazla özgürlük ve demokrasiden geçmektedir. Eğer hükümet bu konuda önemli adımlar atarsa hiç kimsenin endişesi olmasın bu konudaki en büyük katkıyı Cumhuriyet Halk Partisi yapacaktır."

"HÜKÜMETİN SURİYE POLİTİKASI YANLIŞ"

Suriye'de son günlerde artan şiddet olaylarına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'nin Suriye politikasının yanlış olduğunu belirterek, "Hükümetin izlediği Suriye politikası yanlıştır. Başından beri bunu söyledik. Başından beri Türkiye'yi Orta Doğu bataklığına sürükleyeceğini söyledik ama hükümet, 'Bu politikayı izleyeceğim' dedi. Bugün Suriye'de dökülen her kanın sorumlusu bu hükümettir. O yanlış politika şimdi Orta Doğu coğrafyasında Müslüman kanının akmasına neden oldu. Politikanın süratle değişmesi gerekiyor. Türkiye'den Suriye'ye silah veya maddi yardım yapılmaması gerekiyor. Türkiye'nin tarafsız olarak Suriye'deki çatışmaları sonlandırmak için özel bir çaba harcaması gerekiyor ama maalesef Türkiye bu süreçte taraf oldu. Taraf olduğu için de ağır bir bedel ödeniyor. Bu bedelin belli bölümünü Türkiye ödüyor" dedi.

"IRAK'A GİDECEĞİM"

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'den resmi davet aldığını ve Irak'a gideceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Irak'tan gelen bir davet üzerine Irak'a gideceğim. Yoğun bir program olacak. Sosyal demokrasiyi, çağdaşlığı, özgürlüğü savunan bir parti olarak Orta Doğu'da bizim bu görüşlerimizi dile getireceğiz. Barışın Orta Doğu için ne kadar önemli olduğunu, Türkiye'nin Orta Doğu barışına katkı yapması gereken bir ülke olduğunu, CHP'nin bu söylemin arkasında olduğunu, Orta Doğu'ya barış gelecekse bunun yolunun CHP'den geçtiğini anlatacağız. Sayın Başbakanın da dahil olduğu program çerçevesinde bazı görüşmeler olacak" dedi.

Basın mensuplarına yaptığı değerlendirmelerin ardından, Kılıçdaroğlu vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle belediyeden ayrıldı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra kent merkezindeki bir parkta vatandaşlarla bayramlaştı.

Tunceli'deki temaslarına valilik ve vatandaş ziyaretleriyle devam edecek olan Kılıçdaroğlu, yarın da doğduğu Nazımiye ilçesinde bir dizi açılış gerçekleştirecek.

Kılıçdaroğlu'nun cumartesi kentten ayrılması bekleniyor. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Lideri Kılıçdaroğlu Memleketi Tunceli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement