CHP TBMM Grubu, Parti Genel Merkezinde Toplandı - Son Dakika
Politika

CHP TBMM Grubu, Parti Genel Merkezinde Toplandı

CHP TBMM Grubu, Parti Genel Merkezinde Toplandı

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "(Irak tezkeresi) Ben öteden beri güvenlik politikalarıyla, Kürt meselesinin çözülmeyeceğini ifade ediyordum, dün de ettim"

11.10.2013 11:18

CHP TBMM Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Afyonkarahisar miletvekili Ahmet Toptaş, yerel seçimlerle ilgili tüm milletvekillerinin bölgelere dağılacağını söyledi.

Birçok bölgede adayların belirlendiğini ifade eden Toptaş, "Bunlarla ilgili genel merkez stratejisi anlatılacak. Bölgelerdeki çalışma yöntemlerimizle ilgili pratiklerimize bakacağız ve genel siyasi durumu değerlendireceğiz" dedi.

"Demokratikleşme paketine gerekli tepkinin verilmediği" yönünde eleştirileri olduğu hatırlatılan Toptaş, "Gerekli tepkileri verdik. Genel Başkanımız da verdi. Biz de verdik. Demokratikleşme olarak bilinen bu paket aslında AKP'nin seçim paketidir. Seçim paketine karşı, seçim meydanlarında gerekeni söyleyeceğiz. Parlamentoya getirecekleri düzenlemelerin geçmemesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Toptaş, bir soru üzerine toplantıda yerel seçim ve önümüzdeki süreci değerlendireceklerini de kaydetti.

-Irak tezkeresi

Toplantıya gelişinde gazetecilerin Irak tezkeresine ilişkin açıklamaları hatırlatılan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Ben öteden beri güvenlik politikalarıyla, Kürt meselesinin çözülmeyeceğini ifade ediyordum, dün de ettim" değerlendirmesini yaptı.

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ise toplantıda yeni yasama yılında yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmeler yapılacağını söyledi. "Sizin rahatsız olduğunuz konular var mı? Bunları dile getirecek misiniz?" denmesi üzerine Güler, "Çok fikrimiz var. Herşeyi konuşacağız" dedi.

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da yasama faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler yapacaklarını bildirdi.

Parti Meclisi salonunda gerçekleştirilen toplantı basına kapalı olarak devam ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP TBMM Grubu, Parti Genel Merkezinde Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement