"CHP Türkiye'yi Eşit Ülke Yapmak İstiyor" - Son Dakika
Politika

"CHP Türkiye'yi Eşit Ülke Yapmak İstiyor"

"CHP Türkiye\'yi Eşit Ülke Yapmak İstiyor"

CHP'li Hülya Güven, CHP'nin Türkiye'yi eşit ve özgür vatandaşların ülkesi yapmak istediğini söyledi.

30.01.2013 10:18  Güncelleme: 10:34

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, CHP'nin Türkiye'yi eşit ve özgür vatandaşların ülkesi yapmak istediğini söyledi.

CHP Konak Gençlik Kolları'nın Gültepe'de düzenlediği "Kadına Şiddet ve Kadın Hakları" Panelinde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, sağlıktaki katkı paylarından eğitimde kız çocuklarının durumuna kadar hükümet politikalarını eleştirdi.

Gültepe'deki panele CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Güven'in yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, CHP Konak İlçe Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Nilay Kökkılınç, CHP Konak İlçe Gençlik Kolu Başkanı Kemal Özcanlar ve Konak İlçesi Gençlik Kolu yönetimi katıldı.

Yaptığı konuşmada pek çok konuda hükümetin politikalarını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, kadına yönelik şiddet konusunun temelde hükümetin kendisi olduğunu söyledi. Erkeğin evinin geçimini sağlayamayacak para kazandığı için evine geldiğinde öfkesini eşine yansıttığını belirten Güven, "Siz kadınlar akşama kadar ev işleri ve çocuk bakarak çalışıyorsunuz. Eşleriniz de uzun çalışma saatlerinin sonunda geçim derdiyle eve geliyor. Böylece kimsenin kimseye tahammülü kalmıyor ve ailede şiddet başlıyor. Hakkımız olan iyi yaşama ve çalışma koşullarını yerine getirmeyen hükümet hepimize şiddet uyguluyor" dedi.

Eğitim sisteminin çıkmazlarla dolu olduğuna değinen Prof.Dr. Güven, 4+4+4 sistemi sonucu pek çok köy okulunun kapandığını ve taşımalı eğitimle çocukların başka köylere gitmek zorunda bırakıldığını belirtti.

Kız çocuklarını servislerle başka köylere göndermek istemeyen aileler olduğunu anlatan Güven, şöyle konuştu: "Plansız programsız yapılan sistem değişikliğiyle kız çocuklarımızın elinden eğitim hakkı alınıyor. Zaten amaç da kız çocuklarımızın okumaması ve erken yaşta evlenerek çok çocuk sahibi olmaları ve eve kapanmalarıdır. Böylece çocuklarımız, torunlarımız doktor, avukat, yönetici olamayacaklar. CHP, çocuklarımızın ve torunlarımızın da özlediğimiz bir Türkiye'de yaşaması, hiçbir işsiz kişinin kalmaması, yoksulluğun tamamen ortadan kalkması için çalışmaktadır."

DEĞİŞİK KATKI PAYLARI

Hükümetin meziyetlerinden birisinin sağlık hizmeti aldıkları sırada yurttaşlardan aldığı değişik kalemlerdeki katkı payları olduğunu belirten Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastaneye gidip muayene olduğunuzda ne kadar katkı payı ödediğinizi biliyor musunuz? Ben merak ettim ilgili Bakana soru yöneltmek için doküman aldım. İnanın ben bile anlamadım. O kadar karışık ki, size sorsam kiminiz üç farklı katkı payı der kiminiz beş. Ama aslında 10 farklı katkı payı ödüyormuşuz. Kısacası fark edilmeden soyuluyoruz. CHP iktidarında bu günlerde yaşadığımız tüm sorunlar ortadan kalkacak, hiçbir kimse işsizlik ve yoksulluk çekmeyecektir."

CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık da panelin konusu olan kadına şiddetle ilgili yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin toplumda eşitsizliğin göstergesi olduğuna dikkat çekti. Işık, CHP'nin Türkiye'yi eşit ve özgür vatandaşların ülkesi yapmak istediğini belirterek şunları söyledi: "Farklı insanlar olsak da hepimizin eşit olabileceğini biliyor. Kadına yönelik şiddet, toplumdaki eşitsizliğin göstergesidir, eşitsizliktir. CHP, kadına yönelik şiddeti bitirmek için sağlam bir programa sahiptir. İktidar olacak bu illeti sizlerle birlikte sona erdireceğiz."

CHP Konak İlçe Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Nilay Kökkılınç ise panele katılanlara hukuki bilgiler verdi. Kökkılınç, şu açıklamayı yaptı: "Kadına karşı şiddetin önlenmesi sadece cezaları içeren tedbirlerle sağlanamaz. Kadına karşı şiddeti oluşturan nedenleri tespit edip bunları gidermedikçe hiç bir yasa çözüm olamaz. Ailenin korunması ve şiddete karşı kadının mücadelesi için çıkarılan yasa 8 Mart 2012'de Meclis'te kabul edildi. Hala değişen bir şey yok ancak yine de bu yasa 10 yıl neden gecikti?" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'CHP Türkiye'yi Eşit Ülke Yapmak İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement