Çiçek, Anayasa Değişikliğini Anlattı - Son Dakika
Politika

Çiçek, Anayasa Değişikliğini Anlattı

Çiçek, Anayasa Değişikliğini Anlattı

Cemil Çiçek: 'Bizim Hedefimiz 5 Madde Dışında Hepsinin Değişitirilmesidir' Dedi.

20.03.2010 00:40

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat'ta Bozok Üniversitesi'nin 4'üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Bozok Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Bilgi İşlem Merkezi binasının açılışını gerçekleştiren Çiçek'e, fahri doktora ünvanı verildi.

Bozok Üniversitesi Kampüsünde yapılan açılış programına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törenle Fahri Doktora unvanı verildi. Çiçek'in cübbesini Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İnci Varinli giydirdi. Düzenlenen Fahri Doktora Ünvan töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa değişikliği konusunda açıklamalarda bulundu.

'BİZİM HEDEFİMİZ 5 MADDE DIŞINDA HEPSİNİN DEĞİŞİTİRİLMESİDİR'

Çiçek, 'Anayasa bir toplu sözleşmedir. Bir manada, toplumsal sözleşmedir. Bunun uzlaşılarak hazırlanması hepimizin arzusudur. Biz bu kapıyı her zaman araladık aralık tutmaya da devam ediyoruz. Bu Anayasanın değişmesi gerektiği noktasında kamuoyu müttefik. Bütün toplumsal kuruluşlar meslek örgütleri, siyasi partilerimiz bunu açık olarak ifade ediyor. Bugün basında çıkan haberlere baktığınızda, Anayasanın biran evvel değişmesi gerektiği çok açık ortada. Bir çok sorunlarda zaten bu Anayasa'dan kaynaklanıyor.

Onun için ne kadar çok maddeyi ne kadar çok katılımla gerçekleştirebilirsek bu ülkenin yararınadır biz bunu arzu ediyoruz. Ama uzlaşma söz konusu olduğunda bir tarafın arzu etmesi tek başına bir anlam ifade etmez. Uzlaşması gereken başkalarının da bu konuda bir tavır bir karar geliştirmesi gerekmektedir, biz bunu arzu ederiz. Kaldı ki biz her türlü teklife de açığız bunu hep söyledik söylemeye de devam ediyoruz. Bunu bu gün değil de başka bir zamana bırakmak bence bu günün işini yarına bırakmaktır. Hangi ülke ki bu günün işini yarına bıraktı ondan hep ülke zararlı çıkmıştır.

Böylesine acil böylesine önemli bir konuyu daha sonraki dönemlere bırakarak, Türkiye'yi daha fazla problemlerle uğraşan ülke konumuna sokarız. Bundan biran evvel hepimizin vazgeçmesi gerekir. Ne kadarını değiştirebilirsek. Bizim hedefimiz 5 madde dışında hepsinin değiştirilmesidir. Ama bunun mümkün olmadığı anlaşılıyor o yüzden kaç medde değiştirilebilecekse bunları değiştirmeyi arzu ederiz. Bunun içerisinde sorduğunuz, soracağınız başkaca maddeler olabilir ama bu noktada bir uzlaşma arıyoruz, arayacağız onları gördükten sonra o maddelerin içeriği ve sayısı hakkında bilgi vermek daha doğru olur diye düşünüyorum' dedi.

Bir basın mensubunun, 15. Madde değişecek mi yargı yolu açılacak mı sorusuna Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 'Kalkarsa açılır ama muhalefet partilerimiz ne diyecek mecliste. Bu Anayasa, bu Anayasaya göre değişeceğine göre kamuoyuna pek çok şeyi söyleyebiliriz ama sonuçta kararı verecek olan parlemento olacağı için diğer partilerimizin de bu konuda görüşlerinin çok net olarak ortaya konulması lazım. Bir kısmının kamuoyuna yansıyan görüşleri var ama bazılarının yok bunları da bir görelim ondan sonra bir iki günlük sabır rica ediyoruz kamuoyundan. Ondan sonra bunların hepsi net olarak ortaya çıkar' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Çiçek, Anayasa Değişikliğini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement