Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile Görüştü - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda görüşerek ikili münasebetlerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleleri ele aldı. Görüşmede, Rusya'daki son gelişmeler ve İsveç'in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in terörle mücadeledeki eksikliklerini ve PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemesini ve finans kaynağı temin etmesini kabul edilemez bulduğunu belirtti.

28.06.2023 15:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Görüşmede, ikili münasebetlerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı ve bu alanlarda iş birliğinin artırılması gerekliliği vurgulandı.

Rusya'da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede ayrıca İsveç'in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele mevzuatındaki değişiklik başta olmak üzere doğru yönde adımlar atmakla birlikte İsveç'te PKK/PYD/ YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye, terör örgütlerine insan devşirmeye ve finans kaynağı teminine devam ettiklerini ve bu durumun da Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtmiştir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement