Deprem Araştırma Komisyonu Raporu TBMM Başkanlığına Sunuldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Deprem Araştırma Komisyonu Raporu TBMM Başkanlığına Sunuldu

Deprem Araştırma Komisyonu Raporu TBMM Başkanlığına Sunuldu
27.04.2023 18:13

Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu'nun hazırladığı rapor, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sunuldu. Rapor, kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi ve afet yönetim sisteminin ele alınması gibi öneriler içeriyor.

Deprem Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapor TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Deprem Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapor TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sunuldu. Şentop, komisyon üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, raporu Genel Kurula sevk edeceğini belirtti.

Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu ise, 13 toplantı yaptıklarını belirterek, "49 kamu kurum ve kuruluşunu dinledik. Ayrıca deprem konusunda uzman 23 akademisyen, 11 STK'yı dinledikten sonra raporu hazırladık" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, raporda kentsel dönüşüme ağırlık verilmesini önerdiklerini ve afet yönetim sistemini ele aldıklarını ifade etti. Raporda 165 tespitlerinin ve 295 önerilerinin yer aldığını söyleyen Eroğlu, denetim yapılan binalarda beş yılda bir, denetim yapılmamış binalarda ise iki yılda bir denetim yapılmasını önerdiklerini kaydetti.

Raporun teslimi sırasında Eroğlu'na AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve Kilis Milletvekili Hilmi Dülger de eşlik etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Deprem Araştırma Komisyonu Raporu TBMM Başkanlığına Sunuldu - Son Dakika


Advertisement