Dgp Kurucu Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dgp Kurucu Genel Başkanı Bal Açıklaması

Dgp Kurucu Genel Başkanı Bal Açıklaması

"Başkalarına taş atarken, kendi evinizin camdan olduğunu unutmayın"

07.11.2014 13:15

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Kurucu Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Başkalarına taş atarken, kendi evinizin camdan olduğunu unutmayın" dedi.

Bal, düzenlediği basın toplantısında partisiyle ilgili "tuzluk partisi" başlıklı gazete kupürlerini  göstererek, bunun "net bir linç kampanyası" olduğunu, ancak kendisini ve arkadaşlarını şaşırtmadığını ifade etti.

Bir yıl öncesinden beri takip edildiğini, çevresindeki insanları korkutmak için "Bal darbe yapacak" denildiğini, etrafındaki  işadamları, dernek ve vakıf başkanlarının  uzaklaştırılmaya çalışıldığını, kısmen de başarılı olunduğunu belirten Bal, "Ama bütün bunlar doğru yolda olmamız gerektiğini net şekilde gösterdi. Biz her  şeye, her türlü fitne çıkarılmasına, arkadaşlarımızın yanımızdan uzaklaştırılmasına rağmen partimizi kurduk. Arkadaşlarıma 'bundan sonra bu tür ayak oyunlarına hazır olun' dedim. Üye olmak kadar istifa etmek de demokratik haktır ama bu istifa suistimal ediliyor ve medyaya yansıyorsa, hiçbir uygulama olmadan 'demokratik değil' deniyorsa çok manidar. Çünkü bize ve partimize yönelik ayak oyunlarının devam ettiğini ve bundan sonra da edeceğini gösteriyor" diye konuştu.

"Bunlar gazeteciliğin yüz karasıdır. Hepsine dava açacağız" diyen Bal, partisinin adının "Demokratik Gelişim Partisi (DGP) olduğunu kaydetti. Herkese "hodri meydan" dediğini belirten Bal, "Başkalarına taş atarken, kendi evinize dikkat edin, kendi evinizin camdan olduğunu unutmayın. Birileri bu kadar iftira, tahrik karşısında 'sizin partiniz hırsızların partisi' dersek ne olur? Bunu düşünün, bu doğru bir yaklaşım değil. Böyle bir seviyesizlik içine asla girmem. Türk siyaseti ve Meclis saygın olmalıdır. Herkes ayağını denk alsın" dedi.

Bal, "yeni Türkiye" ile kastedilenin aslında "postmodern bir sivil müdahale ya da darbe gibi bir şey olduğunu" ileri sürerek, 28 Şubat süreci ile büyük benzerlik olduğunu, o dönemde de bu dönemde de fişleme yapıldığını söyledi.

"Makul şüphe", "legal görünümlü illegal" adı altında ciddi şekilde fişleme,  kutuplaştırma, ötekileştirme ve hedef göstermenin söz konusu olduğunu, STK, cemaat ve belli grupların tekrar "kırmızı kitap" içine sokulmaya çalışıldığını öne süren Bal, "28 Şubat sürecinde irtica dendiği gibi şu anda da farklı isimlerle yine inançlı,  dindar insanlara yönelik belli ifadeler Kırmızı Kitap içine sokulmaya çalışılıyor. O dönemde 'kazığa oturturuz' diyenler vardı, şimdi de siviller 'köklerini kazıyacağız' diyor. Aynı mantık farklı renkte kendini ifade ediyor. Türkiye'nin ihtiyacı  olan yeni bir sivil baskı değil, normalleşme, şeffaflık, hesap verilebilirlik yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğüdür. Bunların mücadelesini vermek için bir araya geldik. Küçük çelmeler moralimizi bozmaz, sadece bize  güç verir. Doğru bildiğimiz yolda cesur insanlarla yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dgp Kurucu Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement