Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Başkan Yardımcısı Muhametşin ile görüştü - Son Dakika
Politika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Başkan Yardımcısı Muhametşin ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Başkan Yardımcısı Muhametşin ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Başkan Yardımcısı Senatör Farit Muhametşin ile görüştü.

08.12.2022 20:11  Güncelleme: 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Başkan Yardımcısı Senatör Farit Muhametşin ile görüştü.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi programa katılmak için gittiği Rusya'da Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Başkan Yardımcısı Senatör Farit Muhametşin ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin geçmişten günümüze kadar müspet bir çizgi üzerinde gittiğini ifade eden Başkan Erbaş, iki ülke liderlerinin pek çok alanda düzeyli ilişkilerinin olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Türkiye-Rusya iş birliğinin halkların ve bölge refahının, zenginliği ve gelişmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, "Bu sebeple Türkiye ile Rusya arasında son dönemde artan ilişkilerin de gelecekte iki ülke arasında da çok faydalı verimli birtakım hususların ortaya çıkmasına vesile olacaktır inşallah" dedi.

"Aramızdaki ilişkiler daha da gelişecek"

Rusya'da yaşayan 25 milyonu aşkın Müslümanın sadece Rusya için değil İslam dünyası için de çok değerli olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, "Sayın Putin'in de ifade ettiği gibi İslam dini Rus toplumunun ayrılmaz bir parçasını teşkil etmektedir. Sizlerin de Rusya'da yaşayan Müslümanlar için göstermiş olduğunuz bu sıcak ilişkileri, gayreti yakinen takip ediyoruz. Rusya Federasyonu Dini İdare Başkanlığı ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki ilişkiler de çok eski zamandan beri devam etmektedir. Bu ziyaretimizle aramızdaki ilişkiler sizlerin de desteğiyle inşallah daha da gelişecektir" ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu'nun çalışmalarının çok önemli olduğunu belirterek, çalışmaların Rusya'nın kadim geleneğinin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını bildirdi. Türkiye ve Rusya'da farklı ırktan, inançtan ve dinden insanların bir arada yaşadığına ve bu konudaki tecrübe noktasında her iki ülkenin de çok iyi durumda olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, insanların bir arada yaşama tecrübesine katkı sağlama noktasında her zaman vizyon grubunun yapacağı çalışmalara destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

"Toplumları sahih dini bilgilerle donatmalıyız"

Başkan Erbaş, insanların bir arada barış ve huzur içerisinde yaşayabilmeleri için doğru bilgilere sahip olmaları ve toplumların cehaletten uzak olması gerektiğine dikkati çekerek, "Bizler ilim, hikmet, bilim ile toplumlarımızı eğer cehaletten uzak tutarsak, sahih dini bilgilerle toplumu donatırsak inşallah bu hedefimize daha hızlı bir şekilde ulaşırız" dedi. Türkiye'de 110 civarında ilahiyat fakültesinin bulunduğunu söyleyen Başkan Erbaş, "Türkiye, doğru dini bilgiyi gençlere sunma noktasında çok gelişmiş, ilerlemiş bir durumdadır. Bu noktada yurt dışından gelen öğrencilerimize biz misafir öğrenci diyoruz, yurt dışından ne kadar çok öğrenci gelirse onlara elimizden geldiği kadar doğru dini bilgiyle donatmaya çalışıyoruz. Daha çok aşırılıklardan, hurafelerden uzak, İslam'ın orta yolunu programına alan müfredatlarla biz gençlerimizi yetiştirmeye gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Başkan Yardımcısı Senatör Muhametşin ise, Başkan Erbaş ve heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Görüşmede, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ömer Faruk Savuran ile Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı da hazır bulundu. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu Başkan Yardımcısı Muhametşin ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement