Diyarbakır'da Filistinlilere Destek İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Politika

Diyarbakır'da Filistinlilere Destek İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen programda bin kişi toplandı ve Filistinlilere destek amacıyla gıyabi cenaze namazı kılındı. Programda saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, festivallerin iptal edilmesi gerektiğini belirterek, Gazze'deki şehitler için taziye tutulması çağrısında bulundu.

11.10.2023 21:44  Güncelleme: 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da Filistinlilere destek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlediği ve bin kişinin toplandığı Dağkapı Meydanı'nda gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanı'nda Filistinlilere destek için Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gıyabi cenaze namazı programı yapıldı. Filistinliler için dua edilen programda saldırılarda hayatını kaybedenler için de gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık bin kişinin toplandığı alanda polis ekipleri sıkı güvenlik önlemi aldı.

'BAŞTA DİYARBAKIR OLMAK ÜZERE TÜM ÜLKEDE FESTİVALLER İPTAL EDİLMELİDİR'

Okunan duaların ardından HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Müslümanların adetinde, bir yerinde yas varsa orada eğlence ve festivalin olmadığını kaydetti. Turgut, Oturulur yas tutulur. Şu an madem bir savaş hali var. Bu savaş Müslüman ve Yahudilerin savaşıdır. Biz savaşmıyorsak bile Müslümanların taziyesini tutalım. Buradan sesleniyoruz. Şu an Gazze'de binlerce şehidimiz var. Bir çıkar yol bulunmasa sayı katbekat artacak. Başta Diyarbakır olmak üzere tüm ülkede festivaller iptal edilmelidir diye konuştu. (DHA)

Diyarbakır\'da Filistinlilere Destek İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Diyarbakır'da Filistinlilere Destek İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement