Dünya Çocuk Günü - Son Dakika
Politika

Dünya Çocuk Günü

Dünya Çocuk Günü

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan, "Çocuklarını ihmal eden milletler tükenmeye, onları yabancı ellere terk edenler de özlerini kaybetmeye mahkumdurlar" dedi.

01.10.2012 13:12  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Dünya Çocuk Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Çocuklarını ihmal eden milletler tükenmeye, onları yabancı ellere terk edenler de özlerini kaybetmeye mahkumdurlar" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Dünya Çocuk Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, tohumun bir ağacın neslini devam ettirdiği gibi insan neslinin devamını da çocuğun sağladığını belirten Alparslan, "Çocuklar, bir çiçek gibi bakım, ilgi ve sevgi ister. Mutlu olamazsa solar, iyi yetiştirilemezse sıkıntı verir. Çocuklar, her insanın, her milletin geleceğidir, güvencesidir. Çocuklarını ihmal eden milletler tükenmeye, onları yabancı ellere terk edenler de özlerini kaybetmeye mahkumdurlar. Çocuklar küçük ve değersiz görülmemelidir, hafife alınmamalıdır. Aksine özen gösterilmeli, ihtimamla hareket edilmelidir" dedi.

Bugünkü nesillerde toplumun yüzkarası sayılabilecek kişilerin dün terbiye ve eğitimlerinde ihmal gösterilen çocuklar olduğuna dikkat çeken Alparslan, geleceğini teminat altına almak isteyen her milletin yarının büyükleri olan çocukların yetiştirilmesine imkan hazırlaması gerektiğini belirtti. Murat Alparslan, "Biz, savaşlarda yetim kalan düşman çocuklarına bile bakan, çocuklarına gerçekten değer veren, hayatını çoğunlukla çocuklarına adayan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dolayısıyla bu bilinçle, AK Parti olarak iktidar olduğumuzdan beri çocuklarımızın daha rahat yaşayabilmesi için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye çalışıyoruz" derken, mesajında şunları kaydetti:

"Sağlık alanında 18 yaş ve altındaki bütün çocukların sağlık hizmetlerinden koşulsuz yararlanmaları sağlanmıştır. Anne ve çocuk sağlığına büyük önem verilmiştir. Eğitimde ise her alanda okullaşma oranı arttı, özellikle okul öncesi eğitim yaygınlaştı. Önce ilk, sonra orta öğretimde ders kitapları ücretsiz dağıtıldı. Yine 8 derslik ve üzeri tüm okullarda 29 bin 428 bilişim teknolojisi sınıfı kuruldu. Okullarda bilgisayar sayısı artırıldı. Laboratuvar, kütüphane, spor salonları sayısı artırıldı. Engelli çocuklarımıza evde eğitim de dahil olmak üzere her konuda eğitim desteği verilmektedir. Okullara taşıma, yatılı okul, pansiyon, yemek, burs ve eğitim yardımları genişletildi. 1 milyona yakın öğrenciye burs verildi. Yurt dışı eğitim imkanları geliştirildi. Üniversite sayısı artırıldı. Öğretmen açığı büyük oranda kapatıldı. 'Haydi Kızlar Okula', 'Ana Kız Okuldayız' kampanyaları, 'Gönül Köprüsü', 'Tarladan Okula', 'Eğitim Gezileri' projeleri ve daha nice gelişmeler hep çocuklarımızı hayata, geleceğe daha iyi hazırlamak için yapılan çalışmalarımızdır. Ayrıca 'sosyal devlet' anlayışımız gereği, ailelerimizin maddi- manevi mağduriyetlerini giderme konusunda birçok proje hayata geçirilmiştir ve yoksulluktan en çok etkilenenlerin çocuklarımız olduğu bilinciyle bu alandaki çalışmalarımız aralıksız devam ettirilmekte ve yeni çözüm önerileri geliştirilmektedir. Geleceğin yöneticisi ve güvencesi olan çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi millet olarak ortak amacımız olmalıdır. Onlara şanlı bir tarih, her yönden gelişmiş ve müreffeh bir ülke, maddi ve manevi yönden sıkıntılarını çok büyük oranda gidermiş gözbebeği bir Türkiye bırakmak için çocuklarımız hepimizin hayatında en önemli unsur olmalıdır. 'Dünya Çocuk Günü'nü en içten duygularımla kutlar, bu alanda emeği geçen tüm insanlara teşekkür ederim. Umarım ki bundan sonra dünyanın hiçbir yerinde çocuklar ağlamasın, hep gülsünler." - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement