"Durmak Yok, Yalana Devam" - Son Dakika
Politika

"Durmak Yok, Yalana Devam"

"Durmak Yok, Yalana Devam"

AKP Grubu'nda Konuşan Başbakan Erdoğan, Medyaya Boykot Çağırısı Yaparken, "Durmak Yok Yalana Devam" Diyerek Medyayı Eleştirdi.

28.01.2009 01:32

Başbakan Erdoğan, gazetelerde çıkan bazı haberlerin gerçekleri yansıtmadığını söyleyerek, "Gelin sivil inisiyatif kullanalım. Boşuna paranızı niye veriyorsunuz, zaten yalan haber. Onun için bunları paramızla güçlendirmemizin anlamı yok" dedi. AKP Grubu’nda konuşan Erdoğan, "Durmak yok yalana devam" diye medyayı eleştirdi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında yine medyayı sert bir dille suçladı, "Bunları bir de paramızla güçlendirmeyelim" diyerek geçmişteki boykot çağrısını yineledi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in yemeğine davet edilmediği ve kendisinin Brüksel ziyaretiyle ilgili bazı haberleri işaret ederek, "Gelin sivil inisiyatif kullanalım, yalan yanlış haber yapan medyayı olmayalım dedim. Boşuna paranızı niye veriyorsunuz, zaten yalan haber. Onun için bunları bir de paramızla güçlendirmemizin anlamı yok, onlar yine aynı şeyi söyleyecekler, yapmasınlar yalan haber" dedi. İnönü’nün "Basının benimle ilgili haberlerine inanmıyorum, başkalarıyla ilgili haberlerine inanıyorum" dediğini anımsatan Erdoğan, "Böyle bir durum var" dedi.

6 yıldır çeşitli açılış törenlerine katıldığını, bu törenlerde ilke olarak kurban kestirmediğini, kesmeye çalışanları da durdurduğunu anımsatan Erdoğan, Gaziantep’te partisine ait bir binanın açılışında kurban kesilmesiyle ilgili basına yansıyan görüntüleri işaret etti. Habere "Durmak yok kesmeye devam" başlığı atıldığına dikkat çeken Erdoğan, "Başlık bu. Bu şimdi art niyeti göstermiyor mu, bunun neresinde doğru düzgün hareket var. Durmak yok yalana devam" diye konuştu.

Tren hızlı gidiyor inen bir daha binemez

Erdoğan, seçim küskünlerini de, "Tren hızlı gidiyor, inen bir daha binemez" diye uyardı. Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında, aday yapılmayınca başka partilere geçenleri eleştirerek, şöyle konuştu:

"Olduğum zaman, makama getirildiğim zaman her şey çok güzel’ ama ’burada bir bayrak değişimi olsun’ denildiğinde de eyvah orada kıyametler kopuyor. Bazıları bakıyorsun hemen kulvar değiştiriyor, hop başka bir yere kayıp gidiyor. Bazıları farklı bir yere kayıp gidiyor. Arkadaşlar, bu tren çok hızlı gidiyor. Bu trenden inen bir daha da buna yetişemez. Bunu bilmemiz lazım. Bakıyorsunuz, ciddi karalama kampanyası yapanlar da oluyor. Hele hele bunlar çok çirkin."

Ben Türkiye vatandaşıyım

Başbakan, AKP Kadın Kolları Başkanlığı’nca düzenlenen "Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım" konulu hitabet yarışması ödül törenine de katıldı. Erdoğan, burada da yaptığı konuşmada; bölgesel, dinsel, etnik milliyetçilik yapanların karşısında olduğunu söyledi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülkede 30’u aşkın farklı etnik unsur var. Hepsi kendine belli bir rakam biçiyor. Bizler bu rakamlarla uğraşmaktan çok, diyoruz ki ’Sen Türklüğünle, sen Kürtlüğünle, sen Lazlığınla, sen Arnavutluğunla övün diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısında hep beraber toplanalım, buna saygı duyalım. Ama bakıyorsunuz ben bir Türkiye vatandaşıyım. Bunu anayasal anlamda kullan. Ama bunu kullanmakta zorlananlar var. Bu hastalık derecesine gittiği anda yatıyor, kalkıyor etnik milliyetçiliğini sürdürüyor. Bu ülkede ayrımcılıktır. Ben Kürt vatandaşımı Kürt kardeşim olarak sevebiliyorum. Türk’ü sevdiğim kadar seviyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Durmak Yok, Yalana Devam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement