Erdoğan: Çıkış Yolunu Deniyoruz, Bundan da Yılmayız (4) - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Çıkış Yolunu Deniyoruz, Bundan da Yılmayız (4)

Erdoğan: Çıkış Yolunu Deniyoruz, Bundan da Yılmayız (4)

Erdoğan.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bandırma Cumhuriyet Meydanı'ndaki konuşmasının ardından kısa adı Bağfaş olan Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.'ye ait kimyevi gübre fabrikasının temel atma törenine katıldı.

03.03.2013 19:59

Erdoğan: ÇIKIŞ YOLUNU DENİYORUZ, BUNDAN DA YILMAYIZ (4)

BAĞFAŞ KİMYEVİ GÜBRE FABRİKASININ TEMELİNİ ATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bandırma Cumhuriyet Meydanı'ndaki konuşmasının ardından kısa adı Bağfaş olan Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.'ye ait kimyevi gübre fabrikasının temel atma törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, kompleksin toplam yatırım miktarının 165 milyon Euro'ya ulaştığını ve bunun ülke için çok ciddi ve önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Ak Parti hükümeti olarak yola çıkarken 2 sır kelime söylediklerini vurgulayan Erdoğan, bunlardan birinin güven, diğerinin istikrar olduğunu belirtti. Erdoğan, "Bir ülkede güven varsa istikrar da vardır. Bunu başardığımız için küresel sermayeyi biz ülkemize çekiyoruz. Güvenli liman olmaya güçlenerek devam ediyoruz. Özel sektöre destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Çok önemli bir tespiti olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin yıllık gübre tüketiminin 5 milyon ton olduğunu ve bunun 2,5 tonunun yerli üretimden karşılandığını ve Bağfaş'ın bir milyon 250 bin ton üretimle bunun dörtte birini ürettiğine dikkati çekti.

Erdoğan, "Temenni ederim ki ithali tamamen ortadan kaldıracak seviyeye ulaşalım. Şu anda güzel bir mücadele var. 2012 sonu itibarıyla cari açık iyice daraldı. Cari açık yükselsin zil takıp oynayalım diyenlerin tahmini boşa çıktı" dedi.

Ekonomide önemli başarılar elde ettiklerini söyleyen Erdoğan, birkaç ülke hariç Türkiye'nin ekonomi tablo göstergelerinin batıyı rahatsız ettiğini ifade etti. Erdoğan, "Bize, 'bunu nasıl başardınız" diye soruyorlar" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Türk lirasındaki bol sıfırları attık. Türk lirasını halkımızın gönlündeki hem de dünyadaki itibarını iade ettik. 6 sıfırı attığımız da bazı köşe yazarları şunu söylüyordu. "Enflasyon patlar 6 sıfır atıldığı anda çökeriz. Enflasyon patlamazsa ben Taksim'de çıkar eşekler gibi anırırım' diyenler vardı. ve bunlar allı pullu köşe yazarlarıydı hala bunlar var mı? Ama yapabiliyorlar mı yapamazlar. Marifet iltifata tabidir. Tabii ki bunun hakkını da vermezler."

Daha sonra temel atmak için butonu alan Başbakan Erdoğan, inşaatın ne kadar sürede tamamlanacağını sordu. 28 ay olduğunu öğrenen Erdoğan, Müteahhit firma temsilcine İngilizce 24 ay diyerek, süreyi indirdi.

Butona basarak temel atan Erdoğan, daha sonra ıslak beton üzerine tarih atarak imzaladı.

IA,SB,FK (FK/SSA) - Balıkesir/ Bandırma

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Erdoğan: Çıkış Yolunu Deniyoruz, Bundan da Yılmayız (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement