Erdoğan: ''Muhalefet liderlerinin ismini ağzıma almayacağım'' - Son Dakika
Politika

Erdoğan: ''Muhalefet liderlerinin ismini ağzıma almayacağım''

Erdoğan: \'\'Muhalefet liderlerinin ismini ağzıma almayacağım\'\'

Erdoğan: ''Muhalefet liderlerinin ismini ağzıma almayacağım'' ADANA

05.10.2013 19:50

Erdoğan: ''Muhalefet liderlerinin ismini ağzıma almayacağım'' - ADANA

Başbakan Erdoğan Adana'da

-Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu: (1) -"Bizim için milliyetçilik, millet için hizmet üretmek, milletin itibarını yüceltmek, milletin ihtiyaçlarına cevap vermektir. Her sabah çocukları sıraya dizip, yağmurun, karın, soğuğun, sıcağın altında o çocuklara 1933'lerden kalma, geri kalmış ülkeleri çağrıştıran, soğuk savaş döneminin demir perde ülkelerini hatırlatan sloganlar attırmak milliyetçilik değildir" -"Milliyetçilik, o çocuklara okuyacakları okul inşa etmektir. Milliyetçilik o çocuklara insanca eğitim görecekleri sınıflar inşa etmektir. Milliyetçilik o çocuklara en modern eğitim imkanlarını sunmaktır. En önemlisi de milliyetçilik çocuklara slogan attırmak değil, onlara bir vizyon, bir ufuk sunmaktır. Onlara güçlü bir Türkiye emanet etmektir" -"Öyle kafatası milliyetçiliğiyle ülkeler kalkınmaz. Bunlar tarihleri boyunca ne yaptılar? Türk'üm dediler ama Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdüler. Doğruyum, dediler, Türkiye'yi yolsuzluklara mahkum ettiler. Çalışkanım, dediler, yıllarca yan gelip yattılar, Türkiye'yi faize, enflasyona, işsizliğe mahkum ettiler"

ADANA (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim için milliyetçilik, millet için hizmet üretmek, milletin itibarını yüceltmek, milletin ihtiyaçlarına cevap vermektir. Her sabah çocukları sıraya dizip, yağmurun, karın, soğuğun, sıcağın altında o çocuklara 1933'lerden kalma, geri kalmış ülkeleri çağrıştıran, soğuk savaş döneminin demir perde ülkelerini hatırlatan sloganlar attırmak milliyetçilik değildir" dedi.

Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen Adana Entegre Sağlık Kampüsü temel atma töreni, TOKİ anahtar teslimi ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde, vatandaşlara hitap etti.

İktidar görevini devraldıklarında Merkez Bankasında 27,5 milyar dolar varken, bu rakamın bugün 6-7'ye katlandığını belirten Erdoğan, IMF'ye olan borcun bu yıl mayıs ayında bitirildiğini hatırlattı.

"Şimdi buraya, Adana'ya gelip de milliyetçilikten bahsedenlere sesleniyorum, Adana'ya gelip de ulusalcılık nutukları atanlara sesleniyorum: Ülkesini, milletini sevmek hakaret dolu, öfke dolu, nefret dolu nutuklar atmakla olmaz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların ülke için, millet için yaptıkları ortada, bizimki de ortada. Kıyas bile kabul etmez. Onlar ülkeyi borçlandırdı, biz ülkemizin borçlarını ödedik. Onlar bize yüksek faiz, yüksek enflasyon bıraktı, biz enflasyonu düşürdük. Benim çiftçi kardeşim sen Ziraat Bankasından bir avuç krediyi yüzde 56, yüzde 59 faizle alıyordun ama şimdi 0-7 aralığında faizle alıyorsun. Benim esnaf kardeşim sen Halk Bankasından yüzde 46 faizle bir avuç kredi alıyordun ama şimdi 5-7 arasında alıyorsun. O zamanki krediye göre 5-10 kat fazla kredi alıyorsun. Milliyetçiyim diyenler, ulusalcıyım diyenler bu ülkenin, bu milletin, bizim aziz bayrağımızın, Türk liramızın, bizim pasaportumuzun itibarını yerlerde süründürdüler. Biz geldik, ülkemizin de milletimizin de bayrağımızın, Türk liramızın, pasaportumuzun da itibarını iade ettik. O itibarı yükselttik."

"Biz slogan milliyetçisi değiliz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bizim için milliyetçilik, millet için hizmet üretmek, milletin itibarını yüceltmek, milletin ihtiyaçlarına cevap vermektir. Her sabah çocukları sıraya dizip, yağmurun, karın, soğuğun, sıcağın altında o çocuklara 1933'lerden kalma, geri kalmış ülkeleri çağrıştıran, soğuk savaş döneminin demir perde ülkelerini hatırlatan sloganlar attırmak milliyetçilik değildir. Milliyetçilik, o çocuklara okuyacakları okul inşa etmektir. Milliyetçilik o çocuklara insanca eğitim görecekleri sınıflar inşa etmektir. Milliyetçilik o çocuklara en modern eğitim imkanlarını sunmaktır. En önemlisi de milliyetçilik, çocuklara slogan attırmak değil, onlara bir vizyon, bir ufuk sunmaktır. Onlara güçlü bir Türkiye emanet etmektir" dedi.

-"Lafla peynir gemisi yürümez"

Okullarda akıllı tahtalar kullanılmaya, çocuklara tablet bilgisayarlar verilmeye başlandığını belirten Erdoğan, "Milliyetçilik bu. Öyle kafatası milliyetçiliğiyle ülkeler kalkınmaz. Bunlar tarihleri boyunca ne yaptılar? Türküm dediler ama Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdüler. Doğruyum dediler, Türkiye'yi yolsuzluklara mahkum ettiler. Çalışkanım dediler, yıllarca yan gelip yattılar, Türkiye'yi faize, enflasyona, işsizliğe mahkum ettiler" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Bal bal demekle ağız tatlanmaz, balı yersen ağız tatlanır. Lafla peynir gemisi yürümez. Mesele slogan atmak değil mesele iş yapmak. Biz iş yapıyoruz, biz eser üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, Türkiye'nin ve milletin gücüne güç katıyoruz. Biz bunlara aldanıp yolumuzdan asla geri durmayacağız. Biz bunlara laf yetiştirmeye uğraşıp millete hizmetten asla geri durmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Artık anamuhalefetin de yavru muhalefetin de liderlerinin ismini ağzıma almayacağım" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Onlara asla cevap yetiştirmeyeceğim, o işleri tamamıyla genel başkan yardımcılarıma bıraktım. Onları diğer arkadaşlarıma bıraktım. Yormaya gerek yok kendimizi" dedi.

Karacaoğlan'ın "Meclis'te arif ol kelamı dinle, el iki söylerse sen birin söyle, elinden geldikçe sen iyilik eyle, hatıra dokunup yıkıcı olma" sözlerini paylaşan Erdoğan, "Biz Adanalı, Çukurovalı Karacaoğlan'a kulak verecek, iş üretecek, iyilik üretecek, yıkıcı değil yapıcı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

(Sürecek)

-ak parti mitingi

-istasyon caddesi

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: ''Muhalefet liderlerinin ismini ağzıma almayacağım'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement