Erdoğan: ''Senden ancak Tahtakale piyasasında kasetçi olur, başka birşeye yaramazsın'' - - Son Dakika
Politika

Erdoğan: ''Senden ancak Tahtakale piyasasında kasetçi olur, başka birşeye yaramazsın'' -

Erdoğan: \'\'Senden ancak Tahtakale piyasasında kasetçi olur, başka birşeye yaramazsın\'\' -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet içinde devlet asla müsaade etmeyiz.

02.03.2014 20:19

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet içinde devlet asla müsaade etmeyiz. Neymiş o paralel devlet. Neymiş o paralel yapı, avucunu yala avucunu. Bunu göremeyeceksiniz. Bunlara bunu göstermeyeceğiz inşallah. Hep beraber gereği neyse yapacağız hiç merak etmeyin" dedi.

Erdoğan, partisinin Muğla Eski Otogar Meydanında düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık IMF'den borç alan değil borç veren bir konuma geldiğini söyledi.

"Şimdi IMF bizden 5 milyar dolar borç istiyor, biz vereceğiz. Buraya geldik, Elhamdülillah'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

' 'Merkez Bankası'nın kasasında ne vardı, 27.5 milyar dolar? Şimdi Merkez Bankası'nın kasasında ne var biliyor musunuz? Onu da söyleyeyim sizlere 124 milyar dolar var. Nereden nereye, yere sağlam basıyoruz. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi? Ey genel müdür sen git kaset ara kaset. Sen kaset aramayla meşgul ol. Senden ancak Tahtakale piyasasında kasetçi olur, başka bir şeye yaramazsın. Biz emin adımlarla yola devam ediyoruz."

"İşte 36 milyar dolar ihracatı aldık. Şu anda 152 milyar dolar 2013 sonu. Şu an iki ay, iki aya bakıyoruz. Ocak ayında tüm zamanların rekoru ihracatta'' ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

''Ve şubat ayında yine Elhamdülillah yüzde 4.5 artış devam. Bakınız hep artış. Neden? İdealimiz büyük. Neden? Çünkü biz bu yola çıkarken bir şey söyledik. Afyonkarahisar'dan çıkarken, dedik ki, tek millet, şu Rabia işaretini unutmayın. Tek millet ne demek bu? Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Gürcü'süyle, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla aklınıza ne gelirse biz biriz, diriyiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiyeyiz dedik. Ve yaradılanı yaradandan ötürü severiz dedik. Ayrım yok, ayrıma müsaade yok. İki, tek bayrak dedik. Rengi şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehidimizin sembolü, simgesi. Ve bayrak, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır. Onun için ne dedik. Üç, tek vatan dedik. Vatan deyince akla sadece batı gelmesin, sadece Marmara, Akdeniz gelmesin. Ya, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Onun için soruyorum. Allah aşkına 10 yıl önce Ağrı'da, Şırnak'ta, Iğdır'da, Kars'ta hava limanı yapılacak derse inanır mıydınız? İnanır mıydınız, soruyorum? Şimdi onların hepsinde hava limanı var. 26 tane hava limanıyla aldık. Şu anda 52 hava limanı var Türkiye'de. Biz devlet idare ediyoruz, devlet. Türkiye Cumhuriyetini idare ediyoruz. Ama bizim bu millete aşkımız var, sevdamız var. Ve dört, tek devlet. Devlet içinde devlete asla müsaade etmeyiz. Neymiş o paralel devlet. Neymiş o paralel yapı avucunu yala avucunu. Bunu göremeyeceksiniz. Bunlara bunu göstermeyeceğiz inşallah. Hep beraber gereği neyse yapacağız hiç merak etmeyin. Ama bunu Muğla'da başarmamız lazım. Bunun için 28 gün çok çalışmamız gerekir, çok koşacağız. Bilenlere sesleniyorum, bilmeyenlere bunları anlatın diyorum."

- ''İş bilenin kılıç kuşananın''

"CHP, İstanbul'a Marmaray'ı yaptık, Marmaray'dan rahatsız oldu. Şurada iki gün sis oldu İstanbul'da. O iki gün siste Marmaray ne iş gördü biliyor musunuz? Günde 300 bin kişi taşıdı, orası. Ama bizim icraatımızın ulaştığı yere bu CHP'nin hayali bile ulaşmaz. Bu MHP'nin hayali bile ulaşamaz. Bu MHP kalkıyor diyor ki 'ecdat, ecdat.' Ya ecdat senin nerende, ecdat diye bir derdin var mı senin? İşte MHP'ye hasbel kader bu ülkede bir iktidar nasip oldu merhum Ecevitle beraber ANAP döneminde biliyorsunuz üçtü. Ne kadar kaldılar? 3.5 sene. Bırakıp kaçtılar, ya yine bırakıp kaçtın? İşte 5 seneliğine millet sana görev verdi. Kalsaydın, bırakıp kaçmasaydın. Bırakıp kaçtı neden? İş bilenin kılıç kuşananın unutmayın" şeklinde konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi üçüncü köprüyü yapıyoruz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. CHP'yi bu da rahatsız etti. Niye? En önce bundan tabii genel müdür rahatsız oldu. Genel müdürün rahatsız olmaması için hiç bir sebep yok. Bir şey yapılıyorsa bundan rahatsız oluyor. Çünkü dikili ağaçları yok. Ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakasındaki iki kule de yükseldi, 250 metre. İnşallah şimdi asma köprüsünün tabl de gelecek. 4 gidiş 4 geliş, ortasından da tren gidecek, tren. Bitmedi 2015 sonunda onu bitiyoruz. Ve Marmaray'ın güneyinde yine denizin altında şimdi iki tüp geçit yapıyoruz, iki katlı. Bundan da otomobiller geçecek. Neden? Bizim millete aşkımız var. Bizim millete sevdamız var. Biz Ferhatız, siz Şirin. Dağları, deliyoruz dağları. Çünkü yapılanlarla yapılmayanları telafi edeceğiz."

- ''Muğla büyükşehir eğer ak belediyecilikle güçlenirse bilesiniz ki turizm patlar''

Muğla'ya 2002'de 2 milyon 110 bin turistin geldiğini, bu rakamın geçen sene 3 milyon 222 bine çıktığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Muğla büyükşehir eğer ak belediyecilikle güçlenirse bilesiniz ki turizm patlar" diye konuştu.

Doğal SİT alanlarından dolayı mağduriyet yaşan Muğlalılara da seslenen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de 2 bin civarında doğal SİT alanı var, bu alanların yaklaşık 200'ü Muğla'da. Ön değerlendirme çalışmalarımız tamamlandı, inşallah önümüzdeki 1,5 yıl içinde üniversitelerimizle işbirliği halinde, ekolojik temelli bilimsel çalışmaları da bitireceğiz. Bu alanlara ilgili vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan keyfi uygulamalara son vereceğiz. Olur olmaz her yeri SİT alanı ilan edip koruyamamak ve vatandaşımızın mağduriyetine yol açmak yerine gerçek, doğal SİT alanlarını belirleyip dünya standartlarında bir koruma sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, kente yapılan yatırımları da anlattı.

- Notlar

Başbakan Erdoğan, helikopterle geldiği Muğla şehir merkezinden, mitingin düzenlendiği Eski Garaj Meydanı'na seçim otobüsüyle geldi. Eşi Emine Erdoğan ile AK Parti'nin seçim müziği eşliğinde platforma çıkan Başbakan Erdoğan, halkı "Rabia" işareti yaparak selamladı.

Erdoğan, yaklaşık 1 saat süren konuşmasının ardından AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar'ı yanına çağırarak halka takdim etti. Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile platformda halkı selamladı, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Meydanı dolduran vatandaşlar, mitingin sonunda çalan AK Parti seçim müziğine telefonlarının ışıklarını açarak eşlik etti. Miting alanında, "Muğla Ak Başkanlarla gelişecek", "Muğla'dan yanlışı silivecez, AK Partili başkanı getirivecez gari", "Muğla AK başkanlarla gün yüzü görecek", "Uzun Adam yürekli Efeler şehri Muğla'ya hoşgeldiniz" "Biz çok efeler gördük ancak dünya senin gibi efe görmemiştir be usta", "Ustam yürüyeceksin, millet yürüyecek ardından", "Milletimiz tek güç, Hedef 2023" yazılı pankartlar asıldı. Alanda, ''CHP'nin yolsuzluk galerisinden'' başlıklı büyük boyutlu bir pankart da yer aldı. Pankartta, CHP ile ilgili daha önce yayınlanan yolsuzluk iddialarına ilişkin gazete küpürlerinin resimlerine yer verildi.

AK Parti'nin miting sunucusu Orhan Karakurt da mitingin açılışında, ''Muğla bugün, şantajcılar, montajcılara gereken cevabı veriyor. 30 Mart'ta hesabı sandıkta sorulacak. Hedef inşallah 12'den vurulacak. Buradan şantajcılara, montajcılara ve onların işbirlikçilerine sesleniyoruz; bunu iyi duyun. Çakalların saltanatı aslan kükreyinceye kadardır'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Harmandar da mitingde yaptığı konuşmada, çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacaklarını, herkesi AK Parti'ye davet edeceklerini ve Muğla'nın hizmetkarı olduklarını anlatacaklarını söyledi.

Harmandar, 12 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye'nin çok büyük mesafe katettiklerini ifade ederek, özellikle ekonomideki gelişmelere dikkati çekti.

''Bugün alnımız ak, başımız dik'' diyen Harmandar, ''AK Parti iktidarı olarak Muğla'ya çok büyük hizmetler yaptık'' ifadesini kullandı.

Muğla 30 mart seçimlerine çok farklı gireceğini anlatan Harmandar, "Muğla'mız hükümet ve büyükşehir yatırımlarıyla yeni dönemde marka şehir olacaktır. Büyük medeniyet yolunda tarih eğilip bükülenleri değil dik duranları yazacaktır" diye konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: ''Senden ancak Tahtakale piyasasında kasetçi olur, başka birşeye yaramazsın'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement