Eroğlu, Çınarcık Meslek Yüksek Okulu'nun açılış törenine katıldı - - Son Dakika
Politika

Eroğlu, Çınarcık Meslek Yüksek Okulu'nun açılış törenine katıldı -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Birinci hedefimiz 2023 yılında, yani cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacağız. Bunun için çok iyi yetişmiş nesillere ihtiyacımız var" dedi.

06.03.2014 00:34

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Birinci hedefimiz 2023 yılında, yani cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacağız. Bunun için çok iyi yetişmiş nesillere ihtiyacımız var" dedi.

Bakan Eroğlu, Yalova Üniversitesi (YAÜ) Çınarcık Meslek Yüksek Okulu'nun açılış törenine katıldı. Eroğlu'nu burada Yalova Valisi Esengül Civelek, Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, akademisyen ve öğrenciler karşıladı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, eğitime büyük önem verdiklerini ve Yalova'da da güçlü bir eğitim kadrosu olduğuna dikkati çekti:

Hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini anlatan Eroğlu, "Eğitime verdiğimiz önemden dolayı üniversitesiz şehir bırakmadık. Yalova'da daha önce üniversite yoktu. 2008 yılında başbakanımızın talimatıyla muhteşem bir Yalova Üniversitesi kuruldu. Bütün Türkiye'de üniversiteler kuruldu" diye konuştu.

Türkiye'nin önemli hedefleri olduğunu dile getiren Eroğlu, "Biz dünyada büyük bir hedefe doğru yelken açtık. Birinci hedefimiz 2023 yılında, yani cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacağız. Bunun için çok iyi yetişmiş nesillere ihtiyacımız var. Bu maksatla bütün okullara tablet dağıtılıyor. Eskiden olduğu gibi kara tahta, tebeşirle boğuşmuyoruz. Çocuklarımız bizim gibi tebeşir tozu yutmuyor" ifadelerini kullandı.

Rektör Eruslu, Eroğlu'na günün anısına Yalova Üniversitesi logolu çini tabak hediye etti. Eroğlu, ardından yüksekokulun açılış kurdelesini kesti ve okulu gezdi.

Daha sonra Bakan Eroğlu, partisinin Çınarcık ilçesi Koru beldesinde seçim irtibat bürosu açılışlarına katıldı.

Açılışların ardından Eroğlu, bir restoranda Yalova'daki 43 köyün muhtarıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelerek akşam yemeği yedi.

Eroğlu, Çınarcık Meslek Yüksek Okulu\'nun açılış törenine katıldı -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eroğlu, Çınarcık Meslek Yüksek Okulu'nun açılış törenine katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement