Eski Bakan TRT'yi Eleştirdi - Son Dakika
Politika

Eski Bakan TRT'yi Eleştirdi

Eski Bakan TRT\'yi Eleştirdi

Eski Bakan Hasan Fehmi Güneş "Ağca Konusunda Trt Yanlış Yapmıştır"

17.11.2010 19:50

Eski içişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl örgütünde katıldığı bayramlaşma sırasında gazetecilerin Abdi İpekçiÆnin katili Mehmet Ali AğcaÆnın TRTÆye çıkmasıyla ilgili sorusu üzerine "TRT yanlış yapmıştır. TRT bir devlet televizyonu ağırlığını gösterememiştir." dedi.

Eski İç işleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, bayramlaşma programına katılmak üzere geldiği AdapazarıÆnda partisinin bayramlaşmasına katıldı. Burada basın mensuplarının, Ağca'nın TRT'ye çıkartılması ve gazeteci Abdi İpekçi suikastı döneminde İç işleri Bakanlığı yaptığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Bu kurban bayramında öyle tatsız konularda konuşmak Mehmet Ali Ağca, Abdi İpekçi konusunda toplum bir karar vermiştir. TRT yanlış yapmıştır. TRT bir devlet televizyonu ağırlığı tarafsızlığı gösterememistir. Taraf olmuştur. Neden taraf olduğunu siz tespit edin. Yani TRTÆnin tutumu bugün Türkiyeyi yöneltme noktasında olanların Türk toplumunun duyarlıklarına karşı nasıl bir ters bir noktada olduklarını göstermesi açısından önemlidir. Yoksa oraya Mehmet Ali Ağca gibi bir katili çıkartmış olmalarından ibaret degildir. Mesele bugün devleti yönetenlerin kimden yana tavır aldığının gösterme açısından değerlendirmelidir." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Eski Bakan TRT'yi Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement