Eski Vekil Diker'den Arınç'ın Sözlerine Destek - Son Dakika
Politika

Eski Vekil Diker'den Arınç'ın Sözlerine Destek

Eski Vekil Diker\'den Arınç\'ın Sözlerine Destek

19. ve 20. Dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerine destek çıkarak, Manisa’nın isminin Saruhan olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

01.01.2015 15:03

19. ve 20. Dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine destek çıkarak, Manisa'nın isminin Saruhan olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

19. ve 20. Dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker, Manisa programının ilk etabını tamamladı. Diker, ziyaretinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Manisa'nın ismi Saruhan olarak değiştirilebilir" sözlerine destek çıktı. Eski milletvekili Diker, "Büyükşehir olan Manisa'nın 17 ilçesinden Akhisar, Soma, Demirci, Turgutlu, Salihli ve Alaşehir coğrafi, ekonomik ve sosyal durumlarından dolayı il olacak konumdadırlar. Nitekim 1991'de zamanın DYP lideri Süleyman Demirel, Akhisar ve Salihli'nin il olması için söz vermişti. Ne yazık ki, bu vaat yerine getirilmedi. Bazıları, Manisa'nın bölünmesine karşı çıktı. Manisa'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dillendirdiği gibi, Saruhan büyük il olmalı ve Manisa büyük iline bağlı en az merkez, Akhisar ve Salihli olmak üzere bağlı üç il olmalı. Bu uygulama diğer tüm büyükşehirler de uygulanmalı. Devlet ve belediye hizmetlerinin en ücra köşedeki vatandaşa daha sağlıklı ulaşması için büyük il uygulamasına geçilmelidir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Vekil Diker'den Arınç'ın Sözlerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement