Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ "Dersimiz Atatürk" Filmini İzledi - Son Dakika
Politika

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ "Dersimiz Atatürk" Filmini İzledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ "Dersimiz Atatürk" Filmini İzledi

Başbuğ; "Son Yıllarda Milli Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bütçesi, Milli Savunma Bakanlığı'nın Bütçesini Geçti, Biz Bundan Mutluluk Duyarız"

27.03.2010 16:46

Başbuğ; "Son yıllarda Milli Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi, Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesini geçti, biz bundan mutluluk duyarız”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 'Dersimiz Atatürk' filmini izledi. Filmde her şeyden önce ülke için eğitim ve öğretimin en önemli olduğu ana mesajının işlendiğini kaydeden Orgeneral Başbuğ, "Burada bir kere daha tekrarlamakta da yarar görüyorum; son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi, Milli Savunma Bakanlığı bütçesini geçti, biz bundan mutluluk duyarız" dedi.

Orgeneral Başbuğ, Panora Cinebonus Sinemasında 'Dersimiz Atatürk' filmini Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Genelkurmay 2’nci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balan ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile birlikte izledi. Gösterime, filmin senaryosunu yazan Turgut Özakman, yönetmeni Hamdi Alkan ile yapımda Atatürk'ü canlandıran oyuncu Halit Ergenç, yapımcılar Birol Güven ve Serkan Balbal ile filmde rol alan bazı oyuncularda da katıldı. Başbuğ, gösterimin ardından yaptığı açıklamada, 'Bu filmin ana mesajı, her şeyden önce bir ülke için eğitim ve öğretimin en önemli olduğu mesajını işlemesidir" değerlendirmesinde bulunarak şunları söyledi:

"Eğitim ve öğretimin ne kadar önemli olduğunu filmde altı çizilmiş ve buna aynen içtenlikle katılıyorum. Gerçekten ülkelerin yaşamında, geleceğinde genç nesillerin eğitimi, öğretimi her şeyin önünde geliyor. Bunu daha önce de bir vesileyle söylemiştim. Burada bir kere daha tekrarlamakta da yarar görüyorum; son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi, Milli Savunma Bakanlığı bütçesini geçti, biz bundan mutluluk duyarız. çünkü gerçekten gelecek daha iyi yetişmiş, Atatürk ilkeleri ve Atatürkçü düşünce sistemi içinde daha iyi yetişmiş gençlerle ülke tabii ki çok daha yukarılara gidecektir. Bu konuda inancımız tamdır. Eğitim, öğretim her şeyin başı. Belki bu ana mesajın yanına küçük bir mesaj daha ilave edersek, bir noktada Atatürk'ü de Atatürk yapan noktaların başında gelen husus, okumak, okumak, okumak... Ama nasıl okumak? Sorgulayarak okumak, sorgulayarak okumak, sorgulayarak okumak. Bütün bu filmde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

çOCUKLARA PATLAMIŞ MISIR VE GOFRET

Orgeneral İlker Başbuğ, konuşmasının ardından filmi izleyen öğrencilerden Didem Akgül ile Buket Cankurtaran'ı yanına çağırarak, 'Gelin mikrofonlara sizde konuşun' demesi üzerine, öğrenciler "Filmi çok beğendik. çok iyi anlatılmış. Herkesin seyretmesini istiyoruz" dediler.

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 10 dakikalık film arasında filmi izlemeye gelen özel bir kolejin öğrencileriyle sohbet etti. Orgeneral Başbuğ, öğrencilere yakın ilgi göstererek onlara patlamış mısır ve gofret ikram etti. Orgeneral Başbuğ, öğrencilere, 'Kilo sorununuz yok, rahatça yiyebilirsiniz' diyerek, çocukların ikramları almalarını istedi. Orgeneral İlker Başbuğ, Doruk Ergez adında bir ilköğretim okulu öğrencisini göstererek filmin yapımcılarına 'Atatürk'ün çocukluğunu buna oynatabilirsiniz' demesi üzerine film yapımcısı Serkan Balbal, "çanakkale filmini düşünüyoruz, orada değerlendirebiliriz komutanım" diye konuştu.

Bu arada Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gösterimin ardından beraberindekilerle birlikte alışveriş merkezindeki bir kafeteryaya geçerek, çay içip sohbet ettiler.

( ümit Kozan - Uğur Alaattinoğlu - ANKARA/ DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ 'Dersimiz Atatürk' Filmini İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement