Hakpar Genel Başkanı Kemal Burkay Elazığ'da - Son Dakika
Politika

Hakpar Genel Başkanı Kemal Burkay Elazığ'da

Hakpar Genel Başkanı Kemal Burkay Elazığ\'da

Kürt, Alevi sorunlarının çözümü ve diğer demokratik adımların birbirine bağlı olduğunu belirten Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, halkların haklı taleplerinin kabul edilmesi halinde Türkiye’nin o zaman yeni bir Türkiye olacağını ve sorunları çözerek ekonomik bakımdan da rahatlayarak gelişeceğini düşündüğünü söyledi.

07.09.2014 14:44

Kürt, Alevi sorunlarının çözümü ve diğer demokratik adımların birbirine bağlı olduğunu belirten Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, halkların haklı taleplerinin kabul edilmesi halinde Türkiye'nin o zaman yeni bir Türkiye olacağını ve sorunları çözerek ekonomik bakımdan da rahatlayarak gelişeceğini düşündüğünü söyledi.

HAKPAR Elazığ İl Başkanlığı 4. Olağan Konrgesi için Elazığ'a gelen Genel Başkanı Kemal Burkay, Yol-İş Sendikası Konferans Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Partisinin 6. büyük kongresinin 26 Ekim'de yapılacağını dile getiren Burkay, Elazığ'da da il örgütlerinin kongrelerini yaptıklarını ve kendisinin de bunun için geldiğini ifade etti. Türkiye ve bölgesinde oldukça değişikliklerin olduğu bir dönemden geçildiğini belirten Burkay, "Gerçi diyeceksiniz ki bizim ülkemizde ve Ortadoğu'da ne zaman önemli şeyler olmuyor ki. Galiba son aylar ve yılda biraz daha yoğunlaştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu, daha önce yerel seçimler yapılmıştı. Türkiye'de yeni hükumet kuruldu. CHP olağanüstü bir kongre yaptı. Bunlar üst üste geldi. Aynı zaman da Ortadoğu'da çok önemli gelişmeler var. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) denen örgütün hareketlenmesi, Musul'u alması Kürt bölgesine yönelik yaptığı saldırı, Yezidi bölgesinde yol açtığı göç. Bütün bunlar hem Ortadoğu'da ve dünyada büyük yankılar yaşattı. Tabi bunun etkileri Türkiye'ye de yansıyor. Zaten Suriye'deki savaş öteden beri Türkiye'yi etkiliyordu. IŞİD örgütünün akıl almaz saldırıları karşısında bölgemiz iyice ısındı. Böyle bir dönemde nasıl bir politika izlemeli hükumet? Bizler nasıl bir politika izlemeyiz? Tabi ki yapılması gereken IŞİD'in saldırganlığını önlemek ve bu ülkelerin demokratikleşmesi sağlamak" dedi.

Türkiye'de de yaşanan sorunların çözümünün kendisine göre demokratikleşmeye bağlı olduğunun altını çizen Burkay, "Kürt, Alevi sorunun çözümü ve diğer demokratik adımlar hepsi bir birine bağlı. Hükumet yeni Türkiye'den bahsediyor. Bu gerçekten nasıl olacak? Bu bir değişimi, demokratikleşmeyi ve Kürt sorununun gerçek bir çözümünü getirirse Alevi halkının haklı talepleri kabul edilirse kanımca Türkiye o zaman yeni bir Türkiye olacak. Bu tür sorunlarını çözecek, rahatlayacak ekonomik bakımdan daha hızlı gelişecek. Örnek olacak, ben onu düşünüyorum" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hakpar Genel Başkanı Kemal Burkay Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement