HDP'li Erdoğmuş: Sürecin Devamı İçin Genel Başkanlar Devreye Girmeli - Son Dakika
Politika

HDP'li Erdoğmuş: Sürecin Devamı İçin Genel Başkanlar Devreye Girmeli

HDP\'li Erdoğmuş: Sürecin Devamı İçin Genel Başkanlar Devreye Girmeli

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, yeni anayasa sürecinin devam etmesi için genel başkanların devreye girmesi gerektiğini söyledi.

17.02.2016 16:00  Güncelleme: 16:27

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, yeni anayasa sürecinin devam etmesi için genel başkanlar düzeyinde yeniden ele alınmasının daha inandırıcı ve rahatlatıcı olacağını söyledi.

"TÜRKİYE BİR REKORA İMZA ATTI"
Erdoğmuş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili bir rekora imza attığını ileri sürdü.

Diyarbakır'da büyük bir mağduriyet olduğunu savunan Erdoğmuş, "Ne Cumhuriyet tarihinde ne de bilebildiğimiz kadarıyla şu anda yeryüzündeki ülkelerde 3 aya varacak kadar uzun zamana yayılmış sokağa çıkma yasaklarının belki de ilkini yaşıyoruz" dedi.

Erdoğmuş, yeni anayasa konusunda bir anda kriz ile karşılaşıldığını ve bunun ümit kırıcı olduğunu söyledi.

"GÖRÜŞMELERİN SÜRMESİNİ İSTİYORUZ"
Gazetecilerin, Anayasa Mutabakat Komisyonuna ilişkin yapılan açıklamaları sorması üzerine Erdoğmuş, CHP'nin ortaya koyduğu tavrın muhtemelen muhalefetin karşısına çıkacağını beklediklerini belirtti. Erdoğmuş, "Partimizin önerisi, insan onurunu merkeze alan bir anayasa metni etrafında uzlaşalım. Hangi çabalar yürütülürse yürütülsün biz olumlu olarak o anayasaya yaklaşırız. Ama görünen o ki sistem üzerinden tartışmalar yürütüldü ve CHP'yi bu noktaya sürükledi. Biz parti olarak elbette ki ülkenin bu acil ihtiyacının mutlak surette yeniden değerlendirilerek, sürdürülmesi taraftarıyız" dedi.

Bir gazetecinin "Masada kalınması taraftarı mısınız?" sorusuna Erdoğmuş, "Elbette ki biz oraya giderken masadan ayrılmak üzere gitmedik. Oradan bir hayır çıkar umuduyla gittik. Orada Uzlaşma Komisyonu'nun toplumun beklentilerine cevap verecek bir çalışma ve çaba içerisine gireceği ümidiyle orada bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz" yanıtını verdi.

AK Parti, HDP ve MHP ile komisyonun yoluna devam edebileceği yönündeki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Erdoğmuş, şöyle konuştu:

"HER PARTİ YENİDEN DEĞERLENDİRME YAPACAK"
"Burada esas olan ilkelerdir. Yani komisyon, ilkeler üzerinden hareketle bu çalışmaları yürütecekse inancım, ümidim odur ki CHP de bunu yeniden gözden geçirir. O ilkeler esas alınmazsa zaten bir anlamı kalmaz. Bu sadece HDP veya MHP için geçerli değildir. İktidar partisi için de geçerlidir. Bu şekilde bu sürecin devam etmesi için genel başkanlar düzeyinde yeniden bunun ele alınması muhtemelen daha inandırıcı ve rahatlatıcı olur. Öyle zannediyorum ki her genel başkan da kendi grubunda bunun yeniden değerlendirmesini yapacak ve gözden geçirerek ona göre adımlar atacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'li Erdoğmuş: Sürecin Devamı İçin Genel Başkanlar Devreye Girmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement