Buldan, HDP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Buldan, HDP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu Açıklaması

Buldan, HDP TBMM Grup Toplantısı\'nda konuştu Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Emek ve Özgürlük İttifakı, iki ittifak arasına sıkıştırılan halkımıza üçüncü bir yol açmıştır.

04.10.2022 15:02  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Emek ve Özgürlük İttifakı, iki ittifak arasına sıkıştırılan halkımıza üçüncü bir yol açmıştır. Bu yol ülkenin demokratik geleceğine doğru açılan umut yoludur." dedi.

Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ankara'da bir eğlence mekanındaki tartışma sonucu öldürülen müzisyen Onur Şener'e Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Cezaevlerinde sorunlar yaşandığını iddia eden Buldan, "Son 9 ayda en az 63 mahpus cezaevinde hayatını kaybetti. Aralarında ağır hastalıklara rağmen tedavi ve tahliye edilmeyenler de vardı. İşkence ile öldürüldüğü iddia edilenler de işkencelere dayanamayıp şüpheli bir şekilde intihar ettiği iddia edilenler de vardı. Adalet, hava ve su kadar önemlidir. Bu yüzden annelerin mücadelesi yaşam mücadelesidir." diye konuştu.

Cezaevlerinde 604'ü ağır olmak üzere bin 605 hasta bulunduğunu öne süren Buldan, "Birçoğu cezaevinde tek başına yaşamını idame ettiremeyecek durumdadır. Aysel Tuğluk bunlardan sadece bir tanesidir. Durumu acil olan hasta tutsakların tahliyeleri AKP'nin hukuk dışı raporlarıyla engelleniyor." görüşünü savundu.

Buldan, cezaevleriyle ilgili araştırma önergesi vereceklerini dile getirerek HDP olarak sonuç alıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi. İktidarın seçim kampanyası olarak gerilim ve çatışma siyaseti yürüttüğünü ileri süren ve buna itibar edilmemesi gerektiğini belirten Buldan, şöyle konuştu:

"Ekonomik çöküşün ve yolsuzluk çukurunun üzerini kapatmak için çeşitli kumpaslara başvuracaklarını hepimiz biliyoruz. Hiç kimse iktidarın tuzaklarına düşmesin. Bırakın kendileri çalsın, kendileri oynasın. Çünkü bu oyunlar asla tutmayacaktır. Biz önümüze, işimize bakacağız, kazanmaya çalışacağız ve AKP'yi göndereceğiz. Şimdi savaş naraları karşısında barışın sesini daha fazla yükseltme zamanıdır. Korku iklimine sarılan iktidar karşısında cesareti daha fazla yükseltme zamanıdır. Tecride daha fazla karşı çıkma ve mücadele etme zamanıdır. Muhalefete de sesleniyorum; iktidarın savaş politikaları karşısında sessiz kalarak, yolsuzluk ve rant değirmenine su taşımayın, cesur olun, net olun. Barış politikasına sahip çıkmak ülkeye sahip çıkmaktır. Savaş politikalarına karşı çıkmak yolsuzluk, soygun ve rant düzenine giden yolları kapatmaktır. AKP ve MHP iktidarının sürdürdüğü savaş siyasetinin oluşturduğu ağır sonuçları görmeden, bunlara karşı tavır almadan Türkiye'de gerçek demokrasi mücadelesini yürütmek mümkün değildir."

"İttifakımız seçimlerle sınırlı olmayacak"

Pervin Buldan, yaz aylarında vatandaşlarla bir araya geldiklerini anımsatarak, HDP'nin ülkenin dört bir tarafından yükselen değişim taleplerinin ortak gücü olmada kararlı olduğunu, bu nedenle Emek ve Özgürlük İttifakı'nı oluşturduklarını anlattı. Buldan, şöyle devam etti:

"Emek ve Özgürlük İttifakı, iki ittifak arasına sıkıştırılan halkımıza üçüncü bir yol açmıştır. Bu yol ülkenin demokratik geleceğine doğru açılan umut yoludur. İttifakımız özgürlüklerden, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümünden, adaletten, kadınların eşitlik taleplerinden, gençlerin gelecek rüyalarından, Alevilerin inanç özgürlüklerinden yana bir seçeneğin oluşturulması için kollarını sıvamıştır. Bu hepimizin geleceğiyle ilgili ileri bir hamledir. İttifakımız seçimlerle sınırlı olmayıp asıl olarak meydanlarda verilen mücadelenin ortaklaştırılmasını hedefleyen büyük demokrasi yürüyüşüdür."

Buldan, değişim isteyen herkesi HDP ve demokrasi yürüyüşünde buluşmaya çağırdı.

İran'da Mahsa Emini'nin ölümüyle başlayan ve ülke geneline yayılan protestolara da değinen Buldan, en büyük gücün saçının teliyle dünyayı titreten kadınlar olduğunu söyledi. Pervin Buldan, "Mahsa Emini için büyüyen kadın direnişi, değişimin ayak sesleridir. Bu direniş tüm kadın mücadeleleri için bir ilham kaynağı olmuştur. Direnişteki bütün kadınları selamlıyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Buldan, HDP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement