"Doğru Adaylarla Seçimi Kaybetmeye Razıyız" - Son Dakika
Politika

"Doğru Adaylarla Seçimi Kaybetmeye Razıyız"

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Yanlış bir adayla seçimi kazanmaktansa doğru adaylarla seçimi kaybetmeye razıyız." dedi.

08.03.2014 16:50  Güncelleme: 17:03

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Yanlış bir adayla seçimi kazanmaktansa doğru adaylarla seçimi kaybetmeye razıyız" dedi.

Erzurum Caddesi'nde düzenlenen mitingde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, 15 ay önce kurdukları partilerinin ilk miting startını Ağrı'da verdiğini söyledi.

Miting öncesi şehrin sokaklarını dolaştıklarını ve şehrin durumunun iyi olmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, "1991 yılında bu kente gelmiştim ve o yıldan bugüne tam 23 yıldır bir şey değişmemiş. Ağrı hizmet görmemiş ve artık adres değiştirme vakti gelmiş" diye konuştu.

HÜDA PAR olarak yeni olduklarını fakat dava olarak eski olduklarını söyleyen Yapıcıoğlu, "Bu dava Ahmed-i Hani'nin, Bediüzzaman'ın, Şeyh Said'in  davasıdır. Hür dava dedik, hür olmak Allah'a kul olmaktır. Hür olmak, nefsin ve heveslerine isteklerine kul köle olmak değildir. Bu kadrolara katılmak isteyen, milletin menfaatini, partisinin ve kendi menfaatlerinden üstün görmelidir" ifadelerini kullandı.

17 Aralık operasyonları

17 Aralık operasyonlarına da değinen Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Son günlerde yargı kararları tartışılmaya çalışıldı. 17 Aralık'ta yapılan operasyonda bazı siyasilerin çocukları da gözaltına alındı. Bununla birlikte daha önce de balyoz ve benzeri darbe planlarıyla ilgili bazı operasyonlar yapıldı. Pek çok emekli asker tutuklandı. Dün eski Genelkurmay Başkanı tahliye edildi. Ondan önce de bakan çocukları tahliye oldu. Sayın başbakan adalet yerini buldu dedi. Biz kimseyi suçlu kabul etmiyoruz. Bakan çocuklarının suçlu olup olmadığı yargılanma sonunda ortaya çıkacak fakat bu memlekette haksız yere zindanlara doldurulan, derneklerde, hayır kurumlarında hizmet yürüttükleri için örgüt üyesi kabul edip zindanlara atılanlar, zindanlarda yatmaya devam ederken, bu mu adalet ve hak."

Yapıcıoğlu, halkın maneviyatının ve toplumsal ahlakın çöküş içeresinde olduğunu ileri sürerek, "İnsanlar manevi değerlerden uzaklaşmış, adeta canavarlaşmış bir bilezik için anne annesini öldürebiliyor. İktidardaki Müslümanlar bu manevi, ahlaki çöküntüye tedbir olsun diye ne yapıyorlar. Biz yola çıkarken dedik ki bizim referansımız İslam'dır. İlk defa Türkiye'derbiz siyasi parti 'Referansımız İslam'dır diyor.' Allah'ın bize yasakladığı bir şeyi mevcut kanunlar ceza verse de yapmayacağız. Rabbimizin bize doğru dediğinin dışında asla tereddüt etmeyeceğiz. Kanunlar, Allah'ın emirlerini engelleyen kanunları biz dinlemeyeceğiz, tanımayacağız." - Ağrı

"Doğru Adaylarla Seçimi Kaybetmeye Razıyız"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Doğru Adaylarla Seçimi Kaybetmeye Razıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement