İçişleri Bakanı Şahin, Azerbaycan İçişleri Bakanı Usubov'u Kabul Etti - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Şahin, Azerbaycan İçişleri Bakanı Usubov'u Kabul Etti

İçişleri Bakanı Şahin, Azerbaycan İçişleri Bakanı Usubov\'u Kabul Etti

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov'u makamında kabul etti.

05.06.2012 12:15

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov'u makamında kabul etti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usobov'u kabul etti. İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törenle meslektaşını karşılayan Şahin, Usubov heyetlerarası görüşmeye geçmeden önce ortak basın toplantısı düzenledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov'un Türkiye'yi ve bakanlığını resmi ziyarette bulunmak üzere dün akşam Ankara'ya geldiğini söyledi. Usubov ile heyetlerarası bir görüşme gerçekleştireceklerini belirten Şahin, "Uzun bir süredir Usubov'un Türkiye'ye ziyareti gerçekleştirilemedi. Geçtiğimiz Şubat ayında Azerbaycan'a resmi bir ziyaretimiz oldu. Ziyaret esnasında kendilerinin de Azerbaycan Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün hükümet üyelerinin şahsıma ve heyetime göstermiş oldukları yakın ilgi ve gerçekleştirmiş olduğumuz önemli görüşmelerin akabinde bugün Usubov'un Türkiye ziyareti ve bakanlığımızı ziyaretleri bizim açımızdan büyük bir önem taşımaktadır" dedi.

Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov ise, Bakan Şahin'e "Çok hürmetli ve aziz kardeşim" diyerek konuşmasına başladı. Azerbaycan'ın bu zamana kadar en yakın ilişkilerini Türkiye ile olduğunu belirten Usubov, "Biz doğrudan bir devlet iki milletiz. Bizim medeni, tarihi ve dil köklerimiz bizi birbirine çok sık bağlıyor. Her iki ülkede asayişin korunması ile görüş alışverişlerinin devam edecek. Olayların daha hızlı çözülmesi için araştırmalar yapılacaktır. Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunmaktan çok memnunum ve son 10 yıldır Ankara'ya gelememiştim. Ankara çok güzelleşmiş ve değişmiş. Çok sevindim buna" diye konuştu.

Toplantının ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, meslektaşı Usubov ile heyetlerarası görüşmelere geçti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Şahin, Azerbaycan İçişleri Bakanı Usubov'u Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement