Irak'ın batısındaki Enbar ilinde göstericiler, dün gözaltına alınan milletvekili Ahmed el-Alvani'nin serbest bırakılması konusunda hükümetle anlaştı.
AA muhabirine konuşan Enbar İl Konseyi Başkan Yardımcısı Salih el-İsavi, Savunma Bakanı Saadun ed-Duleymi'nin Enbar İl Konsey üyeleri, aşiret reisleri ve göstericilerin temsilcileriyle bir araya geldiğini ve 3 konu üzerinde anlaşmaya varıldığını söyledi.
İsavi, dün Ramadi kentinde evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alınan milletvekili Ahmed el-Alvani'nin serbest bırakılması, göstericilerin, Maliki hükümetini protesto amacıyla karayolu üzerine kurdukları çadırları kaldırması ve Alvani'nin gözaltına alınmasından sonra bölgeye gelen güvenlik güçlerinin 72 saat içinde bölgeyi terk etmesi konularında mutabakat sağlandığını belirtti.
Başbakan Maliki'ye yönelik muhalif gösterilerin önemli isimlerinden milletvekili Alvani, dün sabah Enbar ilinin merkezi Ramadi'deki evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alınmıştı. Baskın sırasında çıkan çatışmada Alvani 'nin kardeşi ile 5 koruması öldürülmüştü. Olay sonrasında orduya bağlı çok sayıda askeri birlik bölgede konuşlanmış ve artan gerilim nedeniyle Enbar'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. - Irak
Son Dakika › Politika › Iraklı Milletvekili Alvani'nin Gözaltına Alınması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?