İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Politika

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

İran\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Tahran Cuma imamı Hatemi, hutbede reformist aday Arif ile ılımlı aday Ruhani'yi üstü kapalı eleştirdi Namaz çıkışında halka cumhurbaşkanlığı adaylarının broşürleri dağıtıldı.

07.06.2013 18:50

- Tahran Cuma imamı Hatemi, hutbede reformist aday Arif ile ılımlı aday Ruhani'yi üstü kapalı eleştirdi

Namaz çıkışında halka cumhurbaşkanlığı adaylarının broşürleri dağıtıldı

Sert çıkışlarıyla tanınan Uzmanlar Meclisi üyesi Hatemi, "Bazı adaylar ülkemizde üniversiteler, sanat ve spor alanlarında baskı olduğunu söyleyerek insafsızca karalama politikası içerisine giriyorlar. Sanki ülkemizde bu alanlarda hiçbir başarı elde edilmemiş de bu beyler ülkeyi kurtarmak için gökyüzünden inmiş gibi konuşuyorlar" sözleriyle isim vermeden reformist aday Muhammed Rıza Arif ve Hasan Ruhani'yi eleştirdi.

Hatemi bu adayları düşmanın değirmenine su taşımakla suçlayarak, "Adaylar bu tür karalamalara başvurmadan önce geçen dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası ülkede fitne oluşturan kişilerle aralarında sınır olup olmadığını halka açıkça söylesinler. İran halkı fitnecileri savunanlara oy vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Reformist kanadın adayları Arif ile Ruhani, geçtiğimiz günlerde devlet televizyonundaki tartışma programında, ülkedeki üniversite, sanat ve spor alanlarında uygulanan aşırı devlet denetimini eleştirmişlerdi. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement