İran-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Najafzadeh TBMM'de - Son Dakika
Politika

İran-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Najafzadeh TBMM'de

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "İslam ülkelerinin, İslam düşmanlığı karşısında daha güçlü ses çıkarması, daha etkili tutum sergilemesi önemli ama maalesef bunu her zaman göremiyoruz.

24.01.2023 16:26  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "İslam ülkelerinin, İslam düşmanlığı karşısında daha güçlü ses çıkarması, daha etkili tutum sergilemesi önemli ama maalesef bunu her zaman göremiyoruz." dedi.

Şentop, İran- Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Adil Najafzadeh ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesini arzuladıklarını ifade eden Şentop, son olarak 9 Ocak'ta Antalya'da gerçekleştirilen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Genel Kurulu dolayısıyla Türkiye-İran- Azerbaycan Meclis başkanları olarak gerçekleştirdikleri üçlü toplantıyı hatırlattı. Şentop, üçlü mekanizmanın kalıcı hale gelmesi ve kurumsallaşmasını istediklerini söyledi.

İsveç'te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verildiğini anımsatan Şentop, Avrupa'da İslam karşıtlığının hızla yükseldiğini belirtti.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) tarafından İslam karşıtlığıyla ilgili önemli ve kapsamlı bir rapor hazırlandığını bildiren Şentop, söz konusu raporun Cezayir'deki İSİPAB toplantısında ele alınacağına işaret etti.

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kastederek "dünyanın alçakça bir eyleme şahit olduğunu" dile getiren Şentop, şunları kaydetti:

"İslam ülkelerinin, İslam düşmanlığı karşısında daha güçlü ses çıkarması, daha etkili tutum sergilemesi önemli ama maalesef bunu her zaman göremiyoruz. İsveç'te alçak eylemi yapan türden insanlar dünyanın her yerinde çıkabilir ama Kur'an'a karşı yapılan alçakça eylemin devletin koruması altında gerçekleşmesi çok vahim. Yahudi soykırımını inkarın bile müsaade görmediği Avrupa ülkelerinde, 2 milyar Müslümanın kutsal kitabına, en temel değerine yapılan bu saldırıya karşı İslam aleminin hem gereken tepkiyi göstermesi lazım hem de bir daha benzer bir eylemin gerçekleştirilemeyeceği ortamın bütün dünyada tesisini sağlamamız lazım."

İran-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Najafzadeh TBMM\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İran-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Najafzadeh TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement